A mi Józsefvárosunk

Utolsó kommentek:

koszorumagdolna 2021.08.15. 15:56:04

Nem tudom, illő-e ennyi szünet után még egy kommenttel is megtoldani a most itt közölt kis hozzászólásomat, dehát egy baráti hívás, amely a posztban olvasottakról szólt, arra indított, hogy mégis megtegyem ezt.
A hívó fél ugyanis - aki bevallottan erős, baloldali elkötelezettségű ember - "hát baszki, majdnem dobtan egy hátast, amikor olvastam az 'amijo'-ban megjelent cikkedet", kifakadással indította a beszélgetést, s idézte azt a kommentet is, ami a megtisztelő "fidfesztroll" minősítéssel méltatta a legutóbbi két évbeni működésemet.
És ekkor a feleség - akit eddig is lehetett hallani a háttérből - kikapva férje kezéből a telefont, ezt rikkantotta bele nekem:
"Guszti, mondd már meg ennek a vén fasznak, hogy te most se írsz mást, mint amit eddig is írtál, még a a lagvadabb fidesz-éra alatt is"!
És én, bevallom, nem tudtam, mit válaszoljak erre, s a képernyőre meredve, csak annyi jött ki belőlem, hogy "ööö...hát igen, s remélem, azért jól vagytok, Ági...

Bejegyzés: Szerény lakossági segítség [143.]

Pásztörperc 2021.06.21. 22:34:37

Induljunk ki abból, hogy a jobbikosok nem hülyék. Ez sokkal reálisabb, mint az a koncepció, hogy utáljuk őket, tehát hülyék. Tehát semmiképp se ugranak ki a választás előtt az Összefogásból, mert akkor 3-nál több egyéni mandátumuk nemigen lesz, a Fidesz pedig az újabb 2/3 birtokában le se szarja őket. Ahhoz, hogy tényezők legyenek, bent kell maradniuk, és a baloldali szavazatokkal minél több képviselőt kell bejuttatniuk.

Ezután feltéve (de el nem fogadva), hogy az Összefogás a választáson több mandátumot kap, mint Magyarbasi:

1. A Fidesz egy pillanatig sem lesz ellenzékben. Az új kormány megalakulásáig ügyvezető kormány viszi az ügyeket, és annak feje az addigi kormányfő.

2. Magyarbasinak nincs szüksége arra, hogy maga mellé állítsa a Jobbikot — sőt, igénye sincs rá. Ha így tesz, a Jobbik, az Összefogás (egyik) zászlóshajója hiteltelenné válik, a választók ujjal mutogatnak rá, amiért becsapta szövetségeseit, és soha többé nem kerül a parlamentbe. Vezetői nagyobb stigmát viselnek életük végéig, mint Gyurcsány Ferenc. Köszönik, de nem olyan hülyék, hogy egy ilyenbe belemenjenek. (Ráadásul — éppen, mert tudnák, hogy ezzel a négy évvel politikai pályájuknak vége — egészségtelenül nagy árat kérnének a leválásért.)

Magyarbasinak nem a pártra van szüksége, hanem elegendő képviselő egyenként átállítására. Ebben az esetben a párt arcvesztés nélkül maradhat az ún. ellenzék tagja, kizárhatja soraiból az "árulókat", és szentül megfogadhatja, hogy soha többé nem indít kétes alakokat. Magyarbasi pedig simán kormányt alakít az átállókkal (akik fél évig egyéni képvisellők lesznek, majd átülnek a Fidesz frakciójába).

3. Magyarbasinak nem kell se pozíciókat ígérgetnie, se zsarolnia ahhoz, hogy elegen átmenjenek hozzá. A Jobbik nyilas szellemiségű magjából azok, akik nem léptek át a Mi Hazánkba, erősen felülreprezentáltak a jelöltek s így a majdani képviselők között. Nekik hányingerük van pártjuk "néppárti fordulatától", és eleve kizárólag azért vesznek részt az általuk "moslékkoalíciónak" nevezett Összefogásban, hogy az ott szerzett mandátumaikat felajánlhassák Magyarbasinak.

4. Nincs remény; ez a hajó elment.

Bejegyzés: Tanuljatok meg sakkozni, pupákok! [126.]

Holsteinszelet 2021.05.20. 23:55:22

Szép. De ahogy nézem, térkő azért már a látványterveken is van dögivel…

Bejegyzés: Emlékparkot kap Psota Irén [115.]

koszorumagdolna 2020.06.17. 00:04:55

Hát igen, én utoljára tavaly februárban, a Stex Alfrédban kávéztam együtt az akkor még jelöltsorban lévő, mai polgival és lakásügyi főtanácsadójával, Molnár Györggyel. A téma akkor is Józsefváros legnagyobb, megoldatlan problémája, az akkor még kábé ötezernyi, önkormányzati bérlakás katasztrófaközeli állapotai körül forgott, amiben - megtisztelő módon - az én tanácsaimat is kikérték.

És persze itt és most nem is térnék ki arra, hogy megfogadták-e bölcs tanácsaimat az urak, s arra se, hogy változott-e azóta akárcsak egy szemernyit is a bérlakások helyzete és száma. Azazhogy várjunk csak! Ez utóbbira mégis válaszolnék: bár ugyan teljesen megbízható adatok akkor sem álltak rendelkezésre a lakások számáról s állagbeli állapotukról, de azt bizton állíthatjuk, hogy azóta is nagyságrendekkel csökkent a bérlakások száma. S hogy van-e összefüggés a bérlakások mostani helyzete, s aközött, hogy ma már elképzelhetetlen lenne egy magamfajtának együtt kávéznia a polgármester úrral, nos, azt mindenkinek csak a fantáziájára bíznám. Annyi bizonyos viszont, hogy egyáltalán nem véletlen, hogy - nem is saját ötlettől indíttatva! - a saját fb-oldalamon, jónak láttam újból megosztani az amijo tavaly augusztusi cikkét...

Bejegyzés: 908. A lakásügynökséghez

putyi8 2020.06.16. 09:40:10

A legnagyobb probléma amivel foglalkozni KELL s nemcsak ugy hogy lakni jó és lakni kell.Mivel nagyon sok család és most már családok családjainak is szüksége van lakhatásra.De a szűkös lehetőségek miatt ez a terület mindig is kivételezett helyzeteket idéz elő aki kap örül aki nem az évekig fújtat.Ebben a témában egy kávéra lenne szüksége a Polgármesternek olyan szereplőkkel akik közvetlen tapasztalattal rendelkeztek,Ennek a beszélgetésnek nagyobb haszna lenne mint egy séta ahol nem azt tapasztaljuk ami a hétköznapokban a falakon túl van !!!!!!!!!!!!!!!!

Bejegyzés: 908. A lakásügynökséghez

koszorumagdolna 2020.06.16. 01:40:28

@putyi8: Igen, ezek a táblák megütközést s mi több közröhejt váltottak ki a kerületbeliekből s az idelátogatókból egyaránt. Ezzel kapcsolatban csak annyit most, hogy a Rév8, aki nemcsak a sok, lakossági kifogással kísért programot vezette, de ezeket a vicctáblákat is kihelyezte, megint visszanyerte "régi, megérdemelt jogait" az önkorinál.

Bejegyzés: 15 éve indult az MNP [5.]

putyi8 2020.06.13. 20:00:17

Teljesen egyetértek Gusztival. Ami számomra mostanában nagyon izgat az hogy évekkel ezelőtt az urbanista fiatalok hosszas tanulmányozás után olyan "megálló"-kat terveztek amik szerintük e a környék lakónak nagyon megfelel. Amikor rehabilitációról beszélünk ne felejtsük el ezeket mert szégyene a kerületnek hogy a 99-es busz vonalán egyetlenegy normális megálló van az Orczy út egyik oldalán. A küllem a használhatóság mind számit mert emberek vagyunk és használatra képes dolgokat szeretünk-szeretnénk.Ezek nem fórum témák hanem megvalósitások aminek örülnénk !Ugyanilyen fontos a Korányi u. és a Kőris u. hepehupás állapotának rendbetétele-állapotuk egyre romlik !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Bejegyzés: 15 éve indult az MNP [5.]

Pásztörperc 2020.04.14. 22:27:32

@Amijo: Abban nincs vitánk, hogy a "hivatalos" számok teljesen hiteltelenek — lásd erről belinkelt írásomat (Van, aki megoldást keres). Abban nem értünk egyet, hogy valójában mennyi az annyi. Mert hát nem csak a "statisztikai" trükkök különböznek, hanem a protokollok is. Nálunk pl. jóval korábbi szakaszban, de éppen ezért kevésbé durva kijárási korlátozást vezettek be stb.

Bejegyzés: 987. Számok és arányok

Amijo 2020.04.14. 20:55:37

@Pásztörperc: Igaz is - meg nem is. Nálunk két hónapja van hivatalosan jelen a vírus. Megnézve az említett két ország azonos járványidőszakra szóló adatait: ha nem is 100 ill 150-szeres a halálozási arány, hanem "csak" 60 és 110-szeres - az mennyivel teszi jobbá vagy hitelesebbé a "hivatalos számokat"?

Bejegyzés: 987. Számok és arányok

Pásztörperc 2020.04.14. 19:13:21

Nem stimmel. Van ugyanis egy negyedik lehetőség: az, hogy hozzánk később ért el a járvány, mint akár Olaszországba, akár Angliába. Ennek megfelelően amíg ez utóbbi országokban a halálozásoxáma már csökken, a magyarok még csak most kezdenek el hullani amúgy igazából.

A halottaxáma helyesen úgy becsülhető, hogy összehasonlítjuk az idei halálozásokat néhány (pl. az előző öt) "normál influenzás" előző év átlagával, és a különbséget tulajdonítjuk a koronavírusnak.

Bejegyzés: 987. Számok és arányok

Pásztörperc 2020.03.21. 18:08:15

Nemcsak azokat csuknák le, akik valótlanságokat állítanak. Azokat is, akik valós tényeket mutatnak be, de úgy, hogy az a "védekezés" irányítói számára kedvezőtlen.

Ilyen valós tény például, hogy a "védekezés" nevében páncélautókat és géppisztolyos katonákat vezényeltek a közterületekre. Ugyanilyen valós tény, hogy a ágyúval már verébre se érdemes lőni, a vírus ellen pedig egyáltalán nem használ se a géppuska, se a géppisztoly (amit hivatalosan gépkarabélynak hívnak). Aki ezt a két tényt egymás mellé állítva közli, az kedvezőtlen színben tünteti fel (azaz akadályozza) a "védekezőket" (tehát a kormányt, az operatív törzset és az immár 11 akciócsoportot).

A tv. elfogadása után az ilyen ember akár már egyből mehet is a börtönbe.

Bejegyzés: 979. Van-e "alkotmányos puccs"?

Scott Tenorman Must Die 2020.02.29. 18:06:17

@morph on deer: igazad is van, nektek az árulás az bőven "belefér" kategória

Bejegyzés: 971. Megvilágosodottak

morph on deer 2020.02.27. 21:59:04

“Mellőle nem állt volna át senki sehová.“

Mit olyan nehéz megérteni ebben a történetben? Ez titok nyitja, hogy úgy mondjam a kulcsmondat.
Mivel átálltak, akkor nyilván nem volt ki mellett kitartani, nem?

Bejegyzés: 971. Megvilágosodottak

Gleccsertetű 2020.02.27. 19:59:41

Viszont kitűnően tudott lehajtott fejjel célozni

Bejegyzés: 971. Megvilágosodottak

nemecsekerno_007 2020.02.27. 19:35:08

Horn Gyuszi pufajkás volt. Ez azért ront néhány fokot a bölcsességén.

Bejegyzés: 971. Megvilágosodottak

boundary 2020.01.20. 10:16:43

@CCnick: Hol mondtam én ilyet?
Az olcsóbb ingatlan tulajdonosának éppen olyan és annyi jogai vannak, mint a a magas értékű lakás tulajdonosának.
Ennyit mondtam.
Gondolom evvel egyetértesz, tudod jogegyenlőség.

Bejegyzés: 957. Pár szó a lakhatásról

CCnick 2020.01.18. 11:51:28

@boundary: Szóval az a megoldásod a lumpenbprolibeutazikabkvvalabelvárosbabulizniamizavarjaakülvárosbólbeutazójódolgozómunkásembert-re, hogy a legdrágább belvárosi ingatlanokban adsz a lumpenprolinak jutalomdrágalakást. Ugyes :)

Bejegyzés: 957. Pár szó a lakhatásról

Kovacs Nocraft Jozsefne 2020.01.17. 11:32:02

@Eugene Horse:

"Ha rászoruló vagyok, bármit szabad, mert rászoruló vagyok? Eltüzelhetem a parkettát az önkoris lakásban, eladhatom az ablakokat, bulizhatok minden este 16 komámmal és haverommal, gyűjthetem a szemetet a folyosóra?"

A gyakorlatban lényegében tényleg ez van.

"igenis legyenek elvárások vele szemben"

Elvileg vannak, a gyakorlatban nemigen érvényesíthetők.

"nem azért dolgoztak, hogy mellettük lévő lakásban balhés alakok parádézzanak"

Nyilván nem, mégis gyakori az ilyesmi.

"Te ezt mennyire tolerálnád? Mert mindig olyanok szájalnak, akik ilyen helyzetbe még nem kerültek, nem is fognak."

Tévedsz, voltam ilyen helyzetben. Nem is rossz környék volt, a falszomszéd, az önkormányzati tulajdonban lévő lakás bérlője egy alkoholista férfi volt. Ő, a lánya meg a pasija egész éjjel ittak, mulatoztak, bömböltették a tévét és a mulatós nótákat vagy csak úgy ordítoztak, ment a zajongás, kiabálás hajnalig. A szomszédság tehetetlen volt.

Több mint két évig kellett ezt elviselnem. Aztán szerencsémre kaptam egy tolmácsolási munkát egy vidéki városban, ott dolgoztam és laktam másfél évig, és mire visszajöttem, a férfi meghalt a piálástól, a pereputty meg máshová költözött.

"onnantól ne számítson elesett, üldözött, kirekesztett szegény embernek, így ne is járjon neki a társadalom sajnálata."

Mindig lesznek azok a "jogvédők", akik fellépnek az érdekükben.

Bejegyzés: 957. Pár szó a lakhatásról

Kovacs Nocraft Jozsefne 2020.01.17. 11:12:48

@konrada:

"amíg nem tudnak minden lakóval megegyezni, addig valahogy biztosítani kell, hogy rosszhiszemű lakásfoglalók költözzenek be."

Bizonyára azt akartad írni, hogy rosszhiszemű lakásfoglalók NE költözzenek be. :)

Bejegyzés: 957. Pár szó a lakhatásról

2020.01.17. 11:09:02

@Kovacs Nocraft Jozsefne: nem, a szociális háló nem világjegy a lumpenságba, ezt nagyon rosszul gondolod. Ha rászoruló vagyok, bármit szabad, mert rászoruló vagyok? Eltüzelhetem a parkettát az önkoris lakásban, eladhatom az ablakokat, bulizhatok minden este 16 komámmal és haverommal, gyűjthetem a szemetet a folyosóra? mert rászoruló vagyok és a szociális hálóból úgysem eshetek ki? Hol élsz te? Egyébként ma is bőven ki lehet esni belőle. Ha valaki kap egy lehetőséget, igenis legyenek elvárások vele szemben, főleg, hogy itt arról van szó, hogy mások nyugalma is tét, olyanoké, akik viszont verejtékes melóval szedték össze a kecójukat, és nem azért dolgoztak, hogy mellettük lévő lakásban balhés alakok parádézzanak, tizedáron egyébként. Te ezt mennyire tolerálnád? Mert mindig olyanok szájalnak, akik ilyen helyzetbe még nem kerültek, nem is fognak. A Fókusz riportot meg úgy értettem (és nyilván te is tudod, csak provokálsz) hogy onnantól ne számítson elesett, üldözött, kirekesztett szegény embernek, így ne is járjon neki a társadalom sajnálata.

Bejegyzés: 957. Pár szó a lakhatásról
süti beállítások módosítása