A mi Józsefvárosunk

Induljunk közösen? Ugyan már! [416.]

Ettől még a főispán is kedvet kapott.

2024. április 15. - Amijo

Az MSZP megfúrná a józsefvárosi ellenzéki szövetséget,
mert Pikóék nem kérnek az embereikből. (Telex

Míg a szomszédban lecsendesedni látszik (pillanatnyilag) az ellenzéki egymásnak feszülés, nálunk a nemzetközi helyzet fokozódik, megy tovább a csirke-játék (chicken game) — egyik fél sem hajlandó engedni és félrerántani a kormányt.  Ha minden így megy tovább, sírás-rívás, köntösök megtépkedése, láncok csörgetése lesz a vége.

mszp_kepviselok.jpg

Korábban, a koalíciós egyeztetések során az MSZP nem tudta megvédeni a 2019-ben megnyert körzeteit, az ellenzéki összefogásban érdekeltnek nevezett pártok másnak adnák a szoc. párt által akkor megnyert három körzetből kettőt*. Ez nagyon nem tetszik a helyi szervezetnek, és belengették, amennyiben nem születik egy nekik is tetsző meg- állapodás, külön indulnak mind a 12 körzetben.

Látva ezt a csirke-harcot, Sára Botond is kedvet kapott az induláshoz, így a korábban emlegetett Szilágyi Demeter helyett már hivatalosan is ő lesz a Fidesz polgármester- jelöltje a kerületben. (Megj.: már csak az lenne az igazi, ha az MSZP saját polgámestert is jelölne, annak ellenére, hogy korábban támogatásukról biztosították Pikót...)

*Az MSZP-nek jelenleg négy önkományzati képviselője van, Veres Gábor kerületi elnök ugyan nem indult a 2019-es választáson, de a kompenzációs lista első helyéről bekerült a testületbe.

*

A Telex információi szerint a letárgyalt választási megállapodás úgy néz ki, hogy Pikó András dönthetett négy jelöltről, akik a civilek, azaz a C8 és a Szikra Mozgalom jelöltjei lesznek. A maradék helyekről a Momentum és a DK állapodott meg egymással, egyaránt négy-négy jelöltet indíthatnak, amiből egy helyet a DK később átengedett a Párbeszéd- nek. Pikó András pedig felajánlotta az MSZP-nek, hogy a civilek számára fenntartott négy képviselőjelölti helyből egyet átenged nekik. Ennek értelmében a 10. sz. választókerület- ben Camara-Bereczki Ferenc Miklóst indítaná az ellenzék.

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr4418381843

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása