A mi Józsefvárosunk

Bontandó bérházakról XI. [266.]

Kőris utca 11., 15. és 37.

2022. szeptember 06. - Amijo

Folytatva Józsefváros módosításokkal elfogadott vagyongazdálkodási terve szerint már bontandónak ítélt önkormányzati bérházak sorát, most három Kőris utcai házzal folytatjuk a felsorolást. Hogy legalább ennyi megmaradjon utánuk...

*

Kőris utca 11. (Hrsz.: 36071)

1900 körül épült földszintes iparosház, tervezőjéről és építőjéről nem őriz adatot a Fővárosi Levéltár. Mára állapota nagyon leromlott, középtávon bontandó. A telket érinti a Semmelweis XXI. Fejlesztés Projekt.

koris11-1_1.jpg

koris11-2_1.jpg

Kőris utca 15.(Hrsz.: 36069)

A Diószegi utca (Diószegi u. 11.) és a Kőris utca sarkán. álló földszintes, ámde jókora házról semmilyen adatot nem őriz a Fővárosi Levéltár. Déry Attila építészettörténész a kerület épületeiről írt monográfiájában azonban tudni véli, hogy 1890 körül épült. Az osztatlan vegyes tulajdonban lévő épület bontása nem kérdéses. (A Semmelweis XXI. Fejlesztési terület vonzáskörzetébe tartozik, a projekt elindulását célszerű megvárni.)

koris15.jpg

Kőris utca 37. (Hrsz: 35963)

Földszintes épület és telek. Amit lehet tudni: korábban itt egy Sechert József tulajdonában lévő, 1908-ban Beke István építette kétemeletes lakóház állt. Az épület a Semmelweis XXI. Fejlesztési terület vonzáskörzetébe tartozik, bontásra javasolt.

koris37.jpg

koris37-1.jpg

Ezeknek – az egykor talán szebb napokat látott – házak lebontásának már rég itt volt az ideje, a képek magukért beszélnek… Innen folytatjuk nemsokára a Koszorú utca négy bontandó házával. Addig is további szép estét mindenkinek.

LaMa

*

Bérlakás, bérházfejlesztés. A vagyongazdálkodási terv után elkészült Józsefváros 2022-2023 évekre vonatkozó lakásgazdálkodási terve is. Most már térképen is követhető a fejlesztések aktuális állapota – itt megtalálható a pontos címekkel, részletekkel, a közbe- szerzések eredményeivel, és a projekt aktuális állapotával.

A Vagyongazdálkodási terv központi eleme a bérház- és bérlakásfejlesztési program. Szintén ez a terv rögzítette a 130 db önkormányzati bérházzal, és az önkormányzati tulajdonú üres telkekkel kapcsolatos közép (2022-2024) és hosszú távú (2025-2029) elképzeléseket. Kijelölte a bontandó, a felújítandó, a funkcióváltásra javasolt, az épületszerkezeti felújítást nem igénylő bérházak körét. (via jozsefvaros.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr8217925615

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása