A mi Józsefvárosunk

Helyünk a világban [253.]

A magyarok kiválóan látják a problémát…

2022. július 26. - Amijo

... és mégis Magyarbasira szavaznak. Uramisten, milyenek lehetnek a kihívói???

Az alábbi jegyzetből egy állítás szorul pontosításra. Az, hogy 30 éve egy főre jutó GDP-nk több lett volna a csehszlovákokénál. Ez formailag igaz ugyan, de megtévesztő. A csehek ugyanis jobban álltak, mint mi (most is jobban állnak), de az államszövetség átlagát durván lehúzták a szlovákok. Ők azóta úgy húztak el mellettünk, mint a vadlibák.

korruption.jpg

Ebben komoly, bár messze nem kizárólagos része volt Bős megépítésének — annak, amit mi papírtigrisnek bélyegeztünk, mert azt az elmaradott tótok a maguk fejletlen technoló- giájával úgyse tudják megépíteni.

Az az ország, amelyik értelmesen kihasznált vízlépcsőket épít, előre megy. Az az ország, amelyik elbontja vízlépcsőit, és sportcsarnokokat épít, nem megy előre.

Fügedi Ubul

*

Miközben nagyot futott Elnök Úr fajvédő beszéde, kijött a Eurobarometer elemzése, miszerint a magyarok 91%-a látja úgy, hogy hazánkban elterjedt a korrupció és 74%-uk szerint csak akkor lehetsz sikeres az üzleti életben, ha politikai kapcsolataid vannak. (via Káncz Csaba geopolitikai jegyzetei)

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr4717891937

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása