A mi Józsefvárosunk

Nincs itt semmi látnivaló [240.]

Az átláthatósági biztos tevékenysége átláthatatlan.

2022. június 11. - Amijo

Átláthatatlanul és pazarlón működik a zuglói vagyonkezelő
egy átvizsgálás szerint. (Szabad Európa

Évente egy senki által nem ellenőrzött és nem is ellenőrizhető, meghatározatlan terjedel- mű „beszámolót” kellene leadnia arról, hogy csinált-e valamit egyáltalán. De nem. Mert hát minek? Azt a havi 300 rongyot megkapja így is — meg még kettőt egy másik zsebből. Efféle kliensből van vagy két tucat a Zuglói Vagyonkezelő környékén. Jól tartjuk őket.

tothcsaba2021.jpg

Amikor a maffiaállamról beszélünk és arról, hogy Magyarbasi emberei annak minden pozícióját elfoglalták, amúgy mellesleg gondoljunk a maffiavárosokra (pl. Debrecen, Kósa Lajos) meg a maffiakerületekre (pl. Zugló), ahol hasonképpen. Tóth Csabát gyakorlatilag egy emberként utasították el a kerület azon lakói, akik akár egy icipicit is rálátnak tevé- kenységére, de az MSZP még csak etikai vizsgálatot se indított ellene.

Sajtóhírek alapján ugyebár nem, mert ilyesmire a Fidesz se hajlandó. Az ügyészség gyanúsítása pedig végképp nem számít, mert mindnyájan tudjuk, hogy az ügyészség a kormány zsebében van. Az egyetlen, aki számít, az maga Tóth Csaba. Megkérdeztük (mert mi utánajárunk a dolgoknak), hogy csinált-e vmiféle disznóságokat, és ő meg- mondta, hogy nem. Úgyhogy minden rendben van, nincs itt semmi látnivaló.

Az MSZP országos elnökségének továbbra is tagja. A párt nem érzi úgy, hogy egy efféle, a közvélemény által „keresztapának” tartott vezető kompromittálná a pártot. Az a szörnyű- séges gyanúm támadt, hogy ebben valszeg igaza van.

A Zuglói Zrt. „korlátozottan megfelelően működik.” Az önkormányzati lakások ötöde, az egyéb ingatlanok több mint fele üresen áll. A gondosan kartellezett szerződéseket túl- árazzák. A Zrt. képviselői jellemzően nem élnek tulajdonosi jogaikkal. Az alkalmazottak kb. harmada zökkenőmentesen elbocsátható lenne — nem világos, hogy egyáltalán csinálnak-e valamit. A felügyelőbizottság csak véleményezhet és ellenőrizhet, de még ezeket a jogköreit se rögzítették.

Fügedi Ubul

*

Békefi László 2019-től a kerület átláthatósági biztosaként is működött, kevéssé látható eredménnyel. Amikor novemberben Rózsa András momentumos alpolgármesternél Békefi átláthatósági biztosként végzett munkájáról érdeklődtünk, a politikus azt mondta, a biztosnak évente egyszer kell beszámolót leadnia a munkájáról, de még nem látott ilyet Békefitől. Az átláthatósági biztosként háromszázezer forintért dolgozó Békefi ügyvédként havi kétszázezer forintot kap az Zuglói Zrt.-től. (via Szabad Európa)

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr317855211

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása