A mi Józsefvárosunk

Ez így egy kicsit drága [14.]

2020. július 01. - Amijo

Jelzésértékű, hogy melyik ellenzéki polgármesterrel,
melyik kerület lakóival viselkedik így a Fidesz. (Ceglédi Zoltán)

Még a hónap legelején írtuk, hogy Pikó András kirúgta az éves szinten mintegy 700 millióért – rossz minőségben, sok panasszal – dolgozó Klassz Menza Kft. közétkeztetési céget. Bónusz, hogy a súlyos minőségi problémák mellett a Fidesz hozta cég visszaélve a járványhelyzettel, bezsarolta az önkormányzatot, még nagymértékű áremelést is akart. Emiatt aztán Pikó és az önkormányzat közétkeztetési szolgáltatás ellátására – a kirúgott cég helyett – átmenetileg az Eurest Étteremüzemeltető Kft.-vel kötött szerződést.

piko2019tunt.jpg

Megj.: az Eurest 266 millió forint értékig vállalta az óvodák, iskolák, az idősotthonok és a szociális intézmények közétkeztetésének biztosítását – ez nagyjából a közétkeztetés eddigi éves költségének harmada.

Most a Közbeszerzési Döntőbizottság többszörösen jogsértőnek találta ezt a szerződést, és ötvenmillió forint bírságot szabott ki az önkormányzatra. Fellebbezni nem lehet , max polgári bíróságon lehet megtámadni, ám ettől függetlenül a büntetést 15 napon belül be kell fizetni.

Az Index azt írja, hogy valójában egy átmeneti megbízásról volt szó, amíg az önkormányzat nem zárja le a még kiírás előtt lévő új közbeszerzési pályázatát a közétkeztetésről. 2015-ben ugyanis a még fideszes vezetés alatt álló önkormányzat közétkeztetési pályázatán a Pensio Kft. nyert, amely 2019 augusztusában – két hónappal az önkormányzati választások előtt – üzletág átruházással a megbízást a Klassz Menza Kft.-nek adta át. A szerződés ekkor már indokolatlan módon, határozatlan időre szólt.

Az önkormányzat a tervek szerint jogi úton jelzi a határozattal szembeni fenntartásait, és várhatóan bírósághoz fordul. Az Eurest-féle megbízás miatt a Fidesz józsefvárosi frakciója fordult a Közbeszerzési Hatósághoz, melynek nevében hozott most határozatot a Közbe- szerzési Döntőbizottság. És persze most azonnal büntetett is a független meg derékig pártatlan hatóság. A Fidesz-frakció fel- és bejelentése nyomán.

Ennyi.

P.s.: Tiszta röhej, hogy a helyi Fidesz eddig is minden szirér-szarér feljelentette Pikót, ha csak megtörölte az orrát, máris veszélyhelyzettel való visszaélést kiáltoztak, meg hogy jaj, mimmeghalunk. Most is, csak ez így egy kicsit drága. Nem, nem nekik, hanem nekünk, itt élőknek. Tényleg nem tudnak sem nyerni, sem veszíteni tisztességesen.

***

A Józsefvárosi Önkormányzat fenntartja, hogy jogszerűnek tekinti saját eljárását és keresi a döntőbizottság határozatával szembeni jogorvoslat lehetőségét. Emlékeztetőül: az átmeneti közétkeztetési szerződésre azért volt szükség, mert bebizonyosodott, hogy érvénytelen a korábbi kerületi közétkeztetési szerződés. A célunk a zavartalan működtetés az új közbeszerzési eljárás lefolytatásáig, melynek eredményeként az eddiginél olcsóbb, jobb minőségű és törvényes szolgáltatást kívánunk biztosítani. (via Pikó András polgármester)

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr9015977332

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása