A mi Józsefvárosunk

Kákánbuki [2.]

2020. május 26. - Amijo

"Halász, vadász, madarász üres tarisznyában kotorász…"
(Benedek Elek: Kákánbuki)

A csepeli gourmand után most a hétvégén Cibakháza híres szülötte, Halász János frakció szóvivő is színpadra lépett, hogy még véletlenül se maradjon agymosás nélkül a nemzet. Szombaton, egy az MTI-hez eljuttatott videóval megüzente a népnek, hogy szerinte most, a járvány idején mi a különbség a baloldal és a kormány válságkezelése között. Kiemelte, hogy "Józsefvárosban Pikó András elvette a kerületi egészségügyi dolgozók, rendőrök, tűzoltók lakását". (Megj.: mindezt annak tudatában mondta bele a kamerába, hogy a kormány nemrég több mint egymilliárdot elvont a kerülettől…)

halasz_janos2020.jpg

Halász szerint: a baloldal zsigerből megszorít, kirúg, adót emel és csökkenti a fizetéseket a válságban, a kormány azonban épp az ellenkezőjét csinálja; támogatja a munkahelyek megőrzését, újakat teremt, adót csökkent és bértámogatást ad.

Pikó fb-bejegyzése mindehhez:

Halász János, a Fidesz-frakció szóvivője hazudott, amikor az MTI-hez május 23-án eljuttatott nyilatkozatában azt állította, hogy „Józsefvárosban Pikó András elvette a kerületi egészségügyi dolgozók, rendőrök, tűzoltók lakását”.

Ez a kijelentés minden alapot nélkülöz. A kerületben üres, nem lakott, senkinek sem odaítélt lakások átminősítéséről született döntés, amivel a cél éppen az, hogy az önkormányzat igazságos lakáspályázatokat tudjon kiírni a veszélyhelyzet visszavonását követően. Senki sem vett el a rendőröktől, tűzoltóktól vagy az egészségügyi dolgozóktól lehetőséget. Egyetlen ilyen eset sem történt. A józsefvárosi önkormányzati vezetés célja a Fidesz évtizedes helyi és országos kormányzása által okozott lakhatási válság enyhítése. 2010 és 2019 között 13 milliárd forint értékben adott el kerületi ingatlanokat a fideszes önkormányzati vezetés.

Ugyanakkor számos, jól dokumentáltan aggályos döntés történt önkormány- zati lakások kapcsán, így például Kocsis Máté bizalmasa, Danada-Rimán Edina volt jegyző harmadáron vehette meg bérlakását az akkor ugyancsak fideszes vezetésű Erzsébetvárosban. Jelenleg pedig a fideszes kormány 1 milliárd 125 millió forint fejlesztési támogatást elvont a kerülettől a járvány elleni védekezésre hivatkozva. Ebből a pénzből 620 millió forintot 107 önkor- mányzati bérlakás felújítására használtunk volna fel 47 józsefvárosi házban.

Ezek után nem meglepő, hogy a Fidesz megpróbál terelni és a felelősségét hárítani, de épp ez az álságos hazudozás vezetett a bukásukhoz a tavalyi önkormányzati választáson is. Az új önkormányzati vezetés az igazságtalan fideszes gyakorlatok felszámolására és az igazságos lakáspályázatok kiírására kapott felhatalmazást, és ennek megfelelően jár el.

Hát ennyit erről. További szép estét mindenkinek.

***

Bónusz:  A miniszterek elnöke a péntek reggeli bratyizós-macsós rádiós interjújában  azt mondta, hogy a költségvetésnek a munkahelyteremtést kell szolgálnia: „hogy ha kell, holnap reggeltől 100 ezer közfoglalkoztatottat tudunk felvenni” – és megismételte, hogy 200 ezres keretről van szó, és további 3 ezer olyan emberre számítanak, akik katonának állnak. Mert nálunk még választani is lehet: közmunka 45 ezerét, vagy tartalékos katonaság százért. Mert a kormány támogatja a munkahelyek megőrzését, és újakat is teremt. Ja, közmunkahelyeket.

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr4715718508

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása