A mi Józsefvárosunk

984. Van lázmérő, van láz is

2020. április 05. - Amijo

Az országos tisztifőorvos – akit jelenleg Müller Cecília alakít mérsékelt sikerrel az op. törzs sajtótájékoztatóin – pár napja azzal magyarázta, hogy miért nem kell a tömeges tesztelés, hogy "a lázmérés sem akadályozza meg a lázat". Nos, van erre egy történetem.

mullercecilia3.jpg

Amikor azon a 2007 szeptemberi estén éppen hogy túléltem a műtétet a vakbelem perforációja után, a műtétet követő napon vagy 6-10 alkalommal ment le a doktornővel a következő párbeszéd:
- Láza van? kérdezte a doktornő
- Nincs... feleltem én.
Műtétet követő második napon már délig ment le ugyanaz ez a párbeszéd vagy 6-10 alkalommal. Délután egykor bővült a párbeszédünk:
- Láza van?
- Nincs...
- Lázmérője van?
- Nincs...
Doktornő rögtön hozott egy lázmérőt. Miután kivette, a következő párbeszéd ment le:
- 38,7! Magának láza van!
- Na ja kérem! Van lázmérő, van láz is...

Szóval: ha fenti logika mentén megyünk végig, akkor ha nincs tesztelés, nincs pozitív eredmény sem az országos tisztifőorvos szerint. Mert ha van tömeges tesztelés, akkor qrvára esélyes, hogy tömegével lesznek COVID-19 pozitív eredmények is.

Frigyesmester

P.s.: Müller Cecília az Index kérdésére azt mondta, felesleges lenne tömegesen tesztelni az ország lakosságát, mivel ez nem hatna ki a járvány kezelésére. A tiszti főorvos szerint az országos halálozási arány még kedvezőbb is most, mint az elmúlt két év azonos idő- szakában. (via Népszava)

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr415593626

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása