A mi Józsefvárosunk

982. Új szellemi mélység

2020. március 30. - Amijo

Aki eddig azt hitte volna, hogy Müller Cecília elérte az ostobaság Mariana-árkának mélyét, és azóta is ott lubickol kéjesen, hát tévedett. Mindig van lejjebb.

mullercecilia2.jpg

Kedves Cecília!

Senkinek nem célja a járvány megállítása — éppen azért, mert azt nem lehet. Se teszteléssel, se forgalmi lámpával, se felhatalmazási törvénnyel, se az áruszállítás önkényes akadályozásával, se a tízparancsolat betartásával és az általad vagy minisztered által ismert egyéb módokon se.

Amint ezt magad is többször felolvastad kis papírkákról, a cél a járványgörbe ellaposítása. Ehhez pedig az kell, hogy minél több vírushordozót derítsünk fel. Sőt, nem csak őket, de kapcsolataikat is (ezt kéne jelentenie annak a "kontaktkutatás" szónak, amit idegenes, tehát számotokra szakszerűnek tűnő hangzása okán oly szívesen használtok). Ennek a felderítésnek az ESZKÖZE a teszt: a gyanús eseteket meg kell vizsgálni. Minél több vizsgálat, annál több igazolt fertőzés.

*

Az igazolt fertőzéseket feltüntető "járványgörbe" ellapításának legegyszerűbb és egyúttal leghatékonyabb eszköze a vizsgálatok számának korlátozása. Ha egyenesen 0-ra csökkentjük, akkor egyetlen új beteget se fogunk kimutatni, tehát a "járványgörbe" telje- sen lecseng. Ettől a betegség még terjed tovább (sőt!) de hát az csak egy szempontból érdekes: kell valami indok a rendkívüli állapot újabb és újabb hosszabbításaira. Tehát a járványgörbét éppen hogy laposan kell hagyni, és ennek eszköze a vizsgálatok számának korlátozása.

Ideje, hogy felkészüljünk egy hosszú, lapos járványgörbére és arra, hogy eközben a korábbi évek hasonló időszakainál jóval többen halnak majd meg. Változatos okokból, de ezek között a koronavírus csak elvétve fordulhat elő.

* Egyrészt, mert a betegek többségét meg se vizsgálják, a halottakat pedig aztán végképp nem.
* Másrészt, mert az áldozatok többnyire az idős, más betegségektől legyengült emberek, tehát halálukat kötelező ezen más betegségek számlájára írni. Körlevél (utasítás) már van rá.

Fügedi Ubul

***

Müller Cecília megállította a koronavírust. Tegnap már a járványgörbe sikeres ellaposításáról beszélt a koronavírus-kutató akciócsoport vezetője, miközben a görbe még emelkedni sem kezdett. Erre tért ki ismét a nagyszerű tisztifőorvos asszony, amikor arról beszélt, hogy a fertőzések számának emelkedése ellenére sem következett be a koronavírus-járvány robbanásszerű terjedése. (…) Valaki odatehetne már végre valódi szakembereket ennek az operett-törzsnek az élére, mert így sajnos  nagy meglepetések várhatóak. (via Kolozsvári Szalonna)

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr7415573892

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása