A mi Józsefvárosunk

942. Átadás-átvétel

2019. november 29. - Amijo

Tegnap ülésezett a józsefvárosi képviselő-testület. A napirenden többek között szerepelt a leköszönő polgármester és az alpolgármesterek szabadságmegváltása is. "Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón minderről azt mondta, ez az önkormányzatok ügye, de a központi kormányzaton belül ilyen nincs: állítja, ha valaki ott nem veszi ki a szabadságát, akkor az elvész."

piko_andras_fb.jpg

Emlékszik valaki a "pofátlan végkielégítések" ügyére? Ebbe a kategóriába sorolta a Fidesz stb. azokat "a 2 millió forint feletti juttatásokat, amiket a munkaviszony megszű- nése után a köztisztviselők és állami vállalatok dolgozói kaphattak" — tehát messze nem csak a végkielégítéseket. Ezeket 2010-ben 98 %-os különadóval sújtották, utána egyedi törvényben mentesítették ennek megfizetése alól a számukra rokonszenves kádereket, végül — már az önkormányzati választásra készülve — tavaly megsemmisítették az egészet.

Itt jönnek a következmények…

Hivatali vizsgálatot indítanak a józsefvárosi szabadságmegváltások millióiról. Óriási vita után elnapolták Józsefvárosban Sára Botond és más városvezetők szabadságmegváltásának ügyét, és hivatali vizsgálatot is indítanak az ügyben. A volt nyolcadik kerületi polgármester 83 nap ki nem vett szabadságért kapna nettó 2,53 millió forintot, Sántha Péterné, leköszönő alpolgármester 87 nap után nettó 2,39 milliót, Görhöny Ádám alpolgármester pedig 31 megmaradt szabadnap után nettó 873 ezret kapna.

Fügedi Ubul

P.s.: Akit érdekelnek a részletek is, meg a hosszú idő után ismét színpadra került Juharos professzor előadása a pitiánerségről, illemről és kultúrkörökről – jelentsen ez bármit is a Fidesz-szótárban – az a szokott helyén, az Önkormányzati TV-n megnézheti a teljes mű- sort. (A józsefvárosi kultúrkörben egyébként időközben kiderült, hogy az önkormányzat közpénzből üzemeltetett Facebook-oldalát egy magánszemélynek szervezték ki, nem adták át az új vezetésnek, majd pedig törölték – írja minderről a HVG.)

***

Nem Józsefváros korábbi városvezetője az egyetlen, aki benthagyott szabadnapjait vál- totta (volna) pénzre. A szomszédos hetedik kerületben a volt polgármester, Vattamány Zsolt például 118 nap után kap minden kérdezősködés nélkül bruttó 5,5 millió forintot. Mindezt azt követően, hogy az ottani alakuló ülésen Niedermüller Péter polgármester előterjesztésére – a törvényben meghatározott végkielégítésen túl – pluszba még 3 hónapnyi prémiumot is megszavaztak a leváltott polgármesternek. Szép, nem? Pedig ott is az ellenzék győzött.

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr9115330828

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása