A mi Józsefvárosunk

915. Átnevezősdi

2019. szeptember 09. - Amijo

Kampány közben, félúton: Tarlós István bejelentette, hogy az önkormányzat az egyetem iránti elismerését kifejezve a felújítási munkák végeztével a hármas metró Klinikák nevű állomását átnevezik Semmelweis-klinikákra.

klinikak_metro.jpg

Valami jelenkori sajátosság az, hogy mániákusan mindent át akarnak nevezni. A Szigony utcát is át akarták nevezni, szerencsére nem jött össze. A hármas metrón hazajövet tapasztaltam, hogy a mai nappal viszont sikerült átneveznie a városvezetésnek a hármas metró "Klinikák Állomás" megállóját "Semmelweis Klinikák Állomás"-ra. Mi értelme volt? Egy rakat költség minden feliratozást és utastájékoztatást átírni-módosítani. Miért nem volt jó annak, ami 1976-tól változatlan volt?

Frigyesmester

***

A többé-kevésbé konszenzuális demokráciát Magyarországon a többségi jellegű váltotta fel. Ez a hihetetlenül kulturálatlan és műveletlen suttyókból verbuvált többség felrúg minden, korábban közösen elfogadott szabályt a nyelvtantól és a helyesírástól a választójogig. Most a „védett nevű” utcák „ideologikus átnevezésénél” tartunk, mert erre még a lenyúláson kívül semmihez sem értő nyikhajok is képesek. De biztosak lehettek benne: életünk egyre újabb és újabb elemeit alakítják át annak érdekében, hogy tekintélytisztelőbbekké tegyenek, állampolgárból alattvalóvá silányítsanak minket (ők már régen azok). Kerül, amibe kerül. (Fügedi Ubul 2014-ben a szomszéd blogján.)

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr615055072

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása