A mi Józsefvárosunk

890. Mai Pikó (2)

2019. június 24. - Amijo

Kivágtak egy erdőt, mégsem épül kézilabdacsarnok a Balatonnál - A káptalanfüredi tábor tulajdonosa, a józsefvárosi önkormányzat és a projekthez csatlakozó veszprémi kézilabdaklub felbontotta a szerződését. A felújítás éveket csúszik, gaz van, gyerek egy szál se. (24.hu) 

Hogyan működik a hatalom szolgálatába állított önkormányzat?

Kell hozzá egy "nagykutya" józsefvárosi fideszes polgármester – onnan lehet tudni, hogy már elérte a nagykutyaságot, hogy országos sportszövetséget irányíthat. A sportága élcsapatával ledíleli, hogy van egy szép helyen a kerületének egy jópofa gyerektábora, oda lehetne jó sok sportcsarnokot építeni a haverokkal. Ugyan feleslegesen, mert körben tele van a Balaton-part olyan sportcentrummal, amilyet építtetne a gyerektáborba, de tudjuk, sportközpontból még egy már nem oszt, nem szoroz. A lényeg: ha nincs pénzed, akkor keress magadnak egy jó sok tao-val kitömött klubot, és akkor lesz pénzed.

kaptalanfured_tabor.jpg

Fotó: Mohos Márton / 24.hu

Be is zárták a tábort, kivágták a fákat, építettek csarnokot és beszereztek 80 millióért bungalókat - majd változik a felállás, állami támogatás jön, klub megy, piszok drága bungalók a letarolt placcon meg maradnak. A józsefvárosi gyerekek évek óta sehol, a fák meg úgysem nőnek az égig.

Kérdések: ha megvolt az eredeti koncepció a tao lenyúlásra, akkor miért pályázott állami támogatásra a 8. kerület? Vagy nem is pályázott, hanem csak hozzávágták a 2,2 milliárdot? Az fel sem merült, hogy mindenféle kacskaringó nélkül csak a gyerektábort újították volna fel, a felesleges sportkomplexum nélkül?

Olcsóbb is lett volna és a kivágott erdő fái még most is susognának.

Az önkormányzat jelenlegi vezetője meg lábhoz simul és szolgál.

(via Pikó András polgármesterjelölt fb-oldala)

P.s.: Olvassa el, hogy miért indulok az őszi önkormányzati választáson! Ha pedig szeretne hozzájárulni a programom alakításához, töltse ki C8 Civilek Józsefvárosért közéleti kérdő- ívét ITT. (Pikó András)

***

Hol tábor állott, most kőhalom: Kézicsarnok-építés: rengeteg fát vágtak ki Káptalanfüre- den. A kormányhivatal szerint 69 fát, légi felvételek tanúsága szerint a 3,2 hektáros telken lévő erdő jelentős részét kivágták a józsefvárosi önkormányzat káptalanfüredi táborában, mert ott sportcsarnokot, edzőtáborozásra is alkalmas apartmanházakat, sportlétesít- ményeket építenek. (Index - 2017.07.21.)

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr6814909894

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása