A mi Józsefvárosunk

857. Talán ha házról házra

2019. március 17. - Amijo

„Nem jobb és baloldali, hanem hiteles, tisztességes, önzetlen emberek kellenek. … Meg kell találni az ellenzéki jelöltet és mindenkinek el kell mennie szavazni. Ha összefogunk, faluról falura, városról városra fogjuk visszafoglalni az országot” – mondta most március 15-én Márki-Zay Péter, s én itt most, a 'Józsefváros mélyén,' arra gondolok, hogyha a Mindenki Magyarországa Mozgalom alapítója faluról falura, városról városra történő visszafoglalásról beszél, akkor nálunk, a Józsefvárosban, talán házról házra történő visszafoglalásról kéne inkább szólni.

tuntet20190315.jpg

Kedvenc táblám a tegnapelőtti felvonuláson...

Meg kell mondanom azonban – hisz lényegében erről szól a korábbi fb-posztom is – hogy Józsefvárosban ennek én nyomát se látom, s annak a területnek lakói, (mondjuk így Kelet-Közép-Józsefvároséi) amit a legjobban ismerek, tuti, hogy hasonlóképp vélekednek, mint én; – s én, a dolgok jelen állása szerint legalábbis, semmi vigasszal nem szolgálhatok nekik.

És most nem beszélnék a mi kerületünket is elárasztó, csak a gyűlöletszításra alkalmas szennyplakátokról, meg arról a néhány kitartott, magukat „civil"-nek mondott szervezet által jól tartott pár száz polgárról, akik a fidesz segédcsapataiként működnek.

De beszélek, igenis, Józsefvárosnak még a többi, szomszédos kerületiéhez képest is nagyobb számú, mélyszegénységben élő s ezért még a népesség nagy átlagánál is jóval kiszolgáltatottabb rétegeiről, azokról, akiknek nemcsak hogy a "civil ellenzékről" nincs halvány lövésük se, de még a (mindkét oldali) "népképviseletről" se igen.

Nos, megkérdezném ezért, hogy törvényszerű-e mindez, s ez is csak egyedül a "mindent letaroló fidesz számlájára" írandó-e? Talán érdemes lenne a Mindenki Magyarországa Mozgalom vezérének szavait alaposabban megfontolni!

Hisz nem zárt falak között mondta, ahonnan nem hallatszik "már ki zaj…"

Budaházy Gusztáv

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr1514696196

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása