A mi Józsefvárosunk

814. Ez sem jött össze

2018. november 09. - Amijo

"… mi sohasem vetemednénk arra, hogy elhallgattassuk azokat, 
akik nem értenek egyet velünk”. (Orbán Viktor) 

Megint pofára esett a kerület vezetése, továbbra sem sikerül bezárniuk az Aurórát: kedden a Fővárosi Törvényszék megsemmisítette a bezáratásról szóló legutóbbi határozatot – egyben elmarasztalta a kerületet, és új eljárásra kötelezte az önkormányzatot. Így aztán a közösségi házat Sára Botondék most sem tudták kinyírni, de az ítélet szerint az önkori szorgosan próbálkozhat tovább.

aurora2018-3.jpg

Fotó: nepszava.hu

A hírről pár napja így számolt be Facebook-oldalán az Auróra: 

Aki a kicsit nem becsüli, a nagyot nem érdemli.

 

Nyáron eljárást indított ellenünk a Józsefvárosi Önkormányzat, mert szerin- tük jogtalanul béreljük az Aurórát, holott ezt a bérbeadó és a bérlő is közös nyilatkozatában megerősíti, négy éve fizetjük a bérleti díjat. Ma tárgyalták az ügyet a bíróságon, ahol az az ítélet született, hogy megsemmisítették a bezárató határozatot. A bírói tanács szerint ugyanis az Önkormányzat nem értesített minket arról, hogy eljárás folyik ellenünk, ezért elmarasztalták az Önkormányzatot, és arra kötelezték őket, hogy új eljárást indítsanak elle- nünk. Egyik szemünk sír, a másik nevet, de igazából mindkettő inkább sírva nevet!

 

Túl sokáig nem lesz nyugtunk, biztosan fog új eljárás fog indulni, de azért mi ennek is örülünk – a kis győzelem is győzelem.

A kerület vezetése immáron sokadszorra futott/fut neki az Auróra felszámolásának, de – egyelőre – nem zárathatják be a civil szervezeteknek otthont adó helyet. Pedig már eddig is mindent bevetettek 2017 júniusa óta, legutóbb már azt is felajánlotta az önkormányzat, hogy megvásárolja az Auróra Civil Központ által használt ingatlanokat – csak hogy a civil foglalkozásoknak és koncerteknek otthont adó központ ne maradhasson a kerületben

Így aztán most az Auróra várhatja az újabb mocskos fantáziadús bezáratási kísérletet – mert biztos, hogy születni fog ilyen. Akár több is. Végül is a fiúk – ha mást nem is – azt már megtanulták, hogy ha valami nem tetszik, azt el kell hallgattatni, el kell tüntetni.

***

Az Auróra egyébként 2014-ben nyitott, és régóta csípi az önkormányzat szemét, tavaly nyáron például olyan hirtelen zárták be a szórakozóhelyet szintén egy jegyzői döntéssel, hogy az előző nap még senki sem sejtett semmit. Akkor – az indoklás szerint – “lakossági nyomásra”, ill. “közbiztonsági érdekből” csaptak le a helyre. Az meg bizonyára csak vélet- len egybeesés, hogy az Aurórában több olyan civil szervezet működtet irodát, melyek finoman szólva sem hívei a kormánynak.

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr4214362273

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása