A mi Józsefvárosunk

798. Megvennék az Aurórát

2018. szeptember 22. - Amijo

„… mi sohasem vetemednénk arra, hogy elhallgattassuk azokat,
akik nem értenek egyet velünk”. (Orbán Viktor, Strasbourg)

Új fejezetéhez érkezett az Auróra-saga: miután nem sikerült bezárnia, az önkormányzat most – legújabb ötletként – megvenné az Auróra épületét, mert “a problémák megoldása érdekében az ingatlanok megvásárlására is nyitott.” Így aztán Józsefváros polgármestere ajánlatot tett az Auróra ingatlanjainak megvételére az Auróra Civil Központ tulajdonosá- nak – hozta nyilvánosságra pénteken az Auróra közösségi oldalán.

Mivel nem valószínű, hogy tényleg az ingatlanra fájna az önkormányzat foga, ezzel az aján- lattal valószínűleg elébe próbálnak menni annak az október 30-ra kitűzött tárgyalásnak, amely során a bíróság esetleg ki fogja mondani azt, hogy a kerületi jegyző jogsértően járt el, amikor tavaly nyáron bezáratta a közösségi házat.

Az Auróra Civil Központ a ház megvásárlásának ötletéhez még annyit fűzött hozzá, hogy

„Ha megpróbáljuk megfejteni az önkormányzat valós motivációit, ismét csak találgatni tudunk, reméljük, sohasem vetemednének arra, hogy elhallgattas- sák azokat, akik nem értenek egyet velük.”

(Részletes, hosszabb írás minderről itt olvasható a Mércén.)

Úgy látszik, most már bármire kész az önkormányzat, csak hogy megszűnjön az Auróra. Végül is a fiúk – ha mást nem is – azt már megtanulták, ha nem tetszik valami, meg kell venni. Közpénzből. Aztán eltüntetni.

A bolondnak is megérné, hát még nekünk.

***

Megjegyzés: az Aurórát működtető szervezetnek az ingatlan bérlésére 2024-ig tartó határozott idejű bérleti szerződése van. Így ők továbbra is nyitva tartanak, a hétvégén hivatalosan is megnyitják az évadot. És várnak mindenkit!

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr2114255085

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása