A mi Józsefvárosunk

731. Vendég volt a háznál

2018. március 07. - Amijo

Jézusmárjaszentjózsef! Végünk van, mimmeghalunk!
Józsefvárosnak meg kell védenie magát! Egyedül vagyunk Máté! 

Na kéremszépen, ma a szokottnál korábban jöttünk, merthogy nagy dolgok történtek a mi kis falunkban. Hétfőn Orbán Viktor választási turnéjának legújabb állomásaként itt járt nálunk a kerületben – és a polgármesteri székét országgyűlési mandátumra cserélni akaró – Kocsis Máté mellett kampányolt. Eközben megnézett ezt meg azt, szelfizett párat a helyi potentátokkal és az önkormi munkatársaival, majd migránsozott egy jót. (Ugye tetszenek emlékezni: pár napja Miskolcon a városba betelepített cigányokat nevezte bevádorlóknak.)

orban_jozsefvaros201803.jpg

No de nézzük, mit üzent nekünk, józsefvárosiaknak: 

… Józsefvárosnak meg kell védenie magát a migránsoktól, egyébként meg fog ismétlődni az, ami korábban történt. Nem akarjuk, hogy még egyszer megtörténjen az, ami a Keleti pályaudvaron vagy a II. János Pál Pápa téren történt 2015 nyarán.

Majd a jó hangulatú, vidám közös rettegés után a Kesztyűgyárban egy cigányzenekar – háttérben a Kocsis Mátét kitüntető Benga-Oláh Tiborral – elhúzta az Esik eső karikára, Kossuth Lajos kalapjára kezdetű nótát Orbán Viktornak, aki még a nótázásba is beszállt.

Itt valahogy nem migránsozta le a romákat. Ez annyira szép, nem?! De.

P.s.: És ha már a drágajó miniszterelnök úr méltóztatott szóba hozni: itt van Kocsis Máté esete a menekültekkel 2015 nyaráról...

***

A Fidesz frakcióvezetője megerősítette, hogy Orbán tényleg az avasi romákat hozta fel ne- gatív példaként a bevándorlóveszélyre. Gulyás Gergely pénteken elmondta, mire gondol- hatott a miniszterelnök, amikor arról beszélt, hogy „Miskolcon az emberek tudják, hogy mi az a bevándorlás. Volt itt, amikor ebbe a városba a városon kívülről tömegesen be- vándoroltak, látták, mi lett belőle, ezt a miskolci emberek pontosan tapasztalták már, mi van akkor, pedig ezek az emberek, akik ide bejöttek, Magyarország területéről jöttek be Miskolcra”. A Fidesz frakcióvezetője szerint a miniszterelnök Gyurcsány Ferenc Fészek- rakó programjára gondolt. (via 444.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr4913720636

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása