A mi Józsefvárosunk

405. Mindennapi gyűlölködés

2015. augusztus 06. - Amijo

"A mindennapi gyűlölködésünket add meg nekünk ma.”

Meg holnap. És holnapután is. Nemzetünk és kerületünk nagy fia már megint alkotott egy nagyot. Ahogy szokott. Kocsis Máté polgármester kedden este írta fb-posztjában, hogy "a nemrég felújított II. János Pál pápa terünket teljesen tönkre tették a népvándorlók. Sátra- kat építenek, tüzet raknak a parkban, szemetelnek, őrjöngenek, lopnak, késelnek, rongál- nak. Ennyi emberi ürülék pedig még soha nem volt közterületen.” És biztos, ami biztos, a játszóteret építési területté hazudva nyilvánítva lezárták, hogy a menekült gyerekek véletlenül se játszhassanak ott. Kedden két mobilvécé állt a menekültek rendelkezésére, ezek persze a lezárt területen voltak.

(Megjegyzendő, hogy a kerületben – az EU-s pénzek felnyalása ellenére – 0 darab köztéri WC található, a fentebb említett kettőt is a Főkert telepítette.)

kozter2015-1.jpg

kozter2015-2.jpg

Ilyenkor azért már kezdem érteni, mitől is olyan empatikus ez a derék jóember a kerület szegényeivel. Is. Tegnap mindenesetre dél körül kimentünk a térre, megnézni, hogy lássuk, mi van ott. Vagy mi nincs. Menekültek valóban voltak. Kisebb csoportokban ücsörögtek, pokrócokon, takarókon ülve töltötték idejüket. A csoportok egy-egy család tagjainak látszottak, majdnem mindenütt volt kisgyerek is, akik játszottak, futkároztak. A tér kimondottan nyugodtnak, majdhogynem csendesnek tűnt, koszt, szemetet nem igazán láttunk. Illetve de, több helyen kék műanyag zsákokban összeszedve. Ugyanakkor úgy nézett ki, hogy jópár mobilvécé került ki a térre, többek szerint a főkertesek hozták. Nem, nem, véletlenül sem a kerület. A kerület mást akart küldeni.

kozter2015-3.jpg

kozter2015-5.jpg

Kocsis Máté ugyanis elismerte, hogy ő küldte a teret „foglaló” menekültekre a polgár- őrséget és a rendőrséget is. „Meg fogjuk védeni a közvagyont és minden törvényes eszközzel garantálni fogjuk a józsefvárosiak biztonságát!” – ígérte a fészbukon. Mi rendőrökkel, polgárőrökkel, közteresekkel még véletlenül sem találkoztunk (nem is lett volna miért ott lenniük), a közvagyont meg nem a menekültektől kéne megvédeni, elég csak az előző posztban is említett sokmilliárdos MNP projektre gondolni, meg "az EU-s milliárdokból paraván mögé rejtett romos önkormányzati lakásokra”.

kozter2015-6.jpg

kozter2015-4.jpg

És akkor így a végire: egy helyi lakos (Misetics Bálint) leírta, hogy Kocsis Máté állításai – finoman szólva – nem igazak. Nem finoman szólva: mocskos, gyűlöletkeltő hazugságok. Ezt meg csak úgy, pluszba még tessék elolvasni a 444.hu-n, ők is kint voltak a téren tegnap. Ez a felvezetőjük: "A II. János Pál pápa téren szerda délelőtt olyan idilli volt a hangulat, mintha mindenki épp akkor pottyant volna ki a macskafogó seggéből. Már arra gyanakodtunk, hogy valamelyik menekültpárti filmrendezőnk az éj leple alatt statisztákkal töltötte fel a teret. Pedig csak arról van szó, hogy Kocsis Máté egy Facebook-fasiszta műmájer."

a Szerk.

***

Három tranzitterületet hoz létre a Fővárosi Önkormányzat a nagy budapesti pályaudvarok mellett, hogy az ide érkező migránsoknak legyen vizesblokkal felszerelt helyük a várako- zásra. A Városházán a fővárosi szervek, a karitatív szervezetek, a rendészeti szervek, MÁV és a menedékügyi rendszer fővárosi vonatkozásban érintett szervezetei egyeztettek a kia- lakult helyzetről. Az egyeztetésen elhangzott: a fővárosnak nem feladata és nem is akarják elszállásolni az ide érkező migránsokat, a legfőbb cél az, hogy tehermentesítsék a buda- pesti közterületeket és segítsenek a menekülteknek a minél gyorsabb tovább utazásban.

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr727684980

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása