A mi Józsefvárosunk

411. Kocsismáték ünnepe

2015. augusztus 20. - Amijo

"Szép Magyarország, édes hazánk." - István, a király (az idézet dr. Kocsis Máté fb-oldalán virít tegnap este óta)

Az önkormányzat a tavaly felújított Golgota térre várta a kerületieket ma 10 órától. Csak épp közleményükben elfelejtették megemlíteni, hogy azért ez nem mindenkire vonatkozik. Ugyanis a Hír24 szerint ultraszerű alakokkal védte az augusztus 20-i rendezvényt a kevés embert szerető józsefvárosi polgármester (vagy valakik) a kb. 50 ellentüntetőtől. A portál tudósítója mindenesetre nem mindennapi dolgokat tapasztalt a téren.

aug20-1_1.jpg

A lezárt terület kapuját ugyanis belülről ismeretlen "biztonsági szolgálat" állta el, akik ránézésre tucatnyi kigyúrt, kopasz, fociultrának vagy kidobónak tűntek. Az embereket pofára engedték be, a portál munkatársa szerint "aki fideszesnek nézett ki, beengedték", de a kb. 50 főnyi Kocsis ellen tüntetőt nem – olvasható még a Hír24-en.

aug20-3.jpg

Az Index tudósítója szerint (mert ők is ott voltak) az úriemberek azt mondták a tüntetők- nek, hogy a téren zártkörű rendezvény (!!!) van, így oda nem mehetnek be. Azt viszont sem ők, sem az önkormányzat helyszínen lévő sajtósa nem volt hajlandó elárulni, hogy kik ők és kinek a megbízásából állják útját a nekik nem tetszőknek. A bejáratnál mindenesetre hangos vita alakult ki a kidobók és a tüntetők között, sőt, a kopaszok szervezőjének tűnő ember egy idős hölgyet – biztos, ami biztos – fel is pofozott. Emiatt a rendőrség jegyző- könyvet is fölvett, bár amúgy a rendőrök nem tettek semmit a kidobók ellen, csak álltak mellettük. Ezután folytatódott az ünnepség a kenyérszenteléssel – számolt be minderről az Index. (Az csak a hab a tortán, hogy a végén együtt ették a kopaszok és az ünneplő közön- ség "az ország tortáját" – via Bódis Lajos)

Kocsis Máté az ünnepség után az Index kérdésére azt mondta, nem tud a demonstrálókat feltartó kopaszokról* és biztos, hogy nem az önkormányzat bérelte fel őket. Arra a kérdés- re, hogy tervezi-e az önkormányzat kivizsgálni, hogy kik voltak az önjelölt biztonsági őrök, Kocsis csak annyit mondott, hogy ez már a rendőrség dolga.

aug20-2_1.jpg

Fotók: Index/Huszti István

* Virág Tamás fb-bejegyzése a fentiekhez: Egyébként a (fenti) képen Kaiser József kerületi fideszes képviselő is látható, a polgi korábban ismerte őt, a testület szép lakással is meglepte néhány éve, meg ő a főpolgárőr, aki süt-főz választás napján a fideszeseknek a "közösségi" kertben, a Kék Pont Alapítvány ellen is hősiesen tüntetgetett. Elfoglalt ember, azért drogügyben tanácsad az ötkernek havi 280 ezerért, végzettsége kertész, kertépítő. Most szegény meg lett tagadva?

***

Háromnegyed 12 magasságában a Józsefvárosi Önkormányzat sajtóirodája közleményt adott ki, amiben nem tesznek említést sem az eseményt védő azonosíthatatlan ultrákról, sem a pofozkodásról, sem Kaiser úrról. Íme, a rövid kommüniké szó szerint:

"A magyar államalapításra emlékező józsefvárosi ünnepséget provokátorok zavarták meg, ordenáré és közönséges molinókkal, hasonló stílusú bekiabálásokkal. A csoportot vezető Szabó Gábor jelenleg vádlottak padján ül, a józsefvárosi közvagyon ellen elkövetett milliós nagyságrendű bűncselekmények miatt. Elfogadhatatlannak tartunk és visszautasítunk minden provokációt és agressziót, különösen egy nemzeti ünnepen."

Ajánlott irodalom: A kocsismáték (HVG 2015. augusztus 18.,

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr307720970

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

koszorumagdolna 2015.08.21. 02:05:59

Én emlékszem erre a pofozkodó hazafira, aki évekkel ezelőtt az MNP-s házak épületfelújításában pallérkodott, mint nyertes pályázó. A munkája minőségéről elég ha annyit mondok, hogy ahol végezte, ott újra kellett vakolni és festeni a falakat.
.Egyébként biztosan tudom, hogy - tettlegességből kifolyólag - már volt dolga a rendőrséggel, sőt, a bírósággal is. Az meg, hogy a polgármester őt csak "látásból ismerné," merő hazugság. Ez a vállalkozó, aki az MNP felújítási programjának törzskarához tartozik, az önkori minden létező bensőséges ünnepségén ott parádézik, a többi, hozzá hasonló úriember társaságában. Egyébként a 2009 táján felújított házakban mindenki ismeri őt.

vajdapeterutca 2015.08.21. 18:14:15

@koszorumagdolna: Jó, hogy leírtad, és remélhetőleg többet is fogunk tudni erről az emberről.

A környéken lakóként megnéztem az ünnepélyt, de csak a kerítésen kívülről tudtam. Csak a végén engedtek be az egyik, addig zárva tartott kapun, amikor másokat már kiengedtek. A főbejáratot elállták az azonosítatlan őrző-védők, és kedvem sem volt az agresszív, kiabáló társaság közé keveredni.

A kerítésen kívülről is láttam az MSZP politikusai közül Körmendi Gábor Attilát: országtortát evett a vendégekkel, ráadásért is ment. Úgy tudom, tavaly óta ez volt az első nyilvános részvétele (leszámítva egy télen, önkormányzati bérház ügyben kezdett levelezést, amelynek folytatásáról és eredményéről nem tudok), legalábbis a véleményét az önkormányzati kampány óta történt sűrű ügyekben nem olvastam.

Érdeklődöm, mi volt a véleménye az ünnepélyen történtekről?

Egyben kihasználom az alkalmat, hogy megkérdezzem, érdekelt-e Komássy pártelnök-képviselő újabb fizetett önkormányzati plusz vállalásában, a társasházi pályázatokat ösztönzését, megírását, elbírálását egyszerre végző bizottságban? Mi a véleménye ennek feltételeiről, elfogulatlanságáról?

Mi a véleménye az önkormányzati bérházak időközben befejezett pályázati felújításának megszervezéséről és minőségéről? Mi a véleménye az önkormányzati lakásgazdálkodásról és a választások után újra kezdett kilakoltatásokról? Mit tehet egy baloldali politikus ellenzéki szerepben a szegények lakhatási körülményeinek javításáért, ha a többségi politizálásra szánt programjukat nem fogadták el a választók?

S mi a véleménye arról, hogy a helyi MSZP szervezet lényegében nem bírálja a Fideszt, a vezetője hónapokra eltűnik a közéletből, miközben évek óta a többségi döntéshozótól függő fizetett tisztségeket vállal?

koszorumagdolna 2015.08.21. 20:06:57

@vajdapeterutca:Új és figyelemreméltó változásnak vagyunk a tanúi a nácizmus legjobb magyar tanítványainak, a nyilas söpredéknek a mai, "korszerű" körülményekhez való adaptálásában, melyben Kocsis dr. úttörő szerepet vállalt.
A cigányság egy bizonyos lumpen rétegének a beemelése egy szélsőjobbos eszmevilágba, és SA-rohamosztagosokhoz méltó privilegizálásuk és futtatásuk még sok gondot okozhat a Legfőbb Vezetés finom pályamódosítgatásaihoz eddig mindig alkalmazkodni tudó nyolckerbeli helytartónak. (Igazán nem holmi párhuzamként, csak történelmi érdekességként jegyezném meg, hogy az SA rettenthetetlen vezérének, Ernst Röhmnek a letartóztatását, maga a kedves vezető, Hitler vezényelte anno, s - nem túl tapintatos módon - kutyakorbáccsal verte ki éjnek idején az ágyából a meglepett Sturmabteilungsführert. S mindezt az SA-vezér kedvenc ágyasának, Horst-nak a szeme láttára...)
süti beállítások módosítása