A mi Józsefvárosunk

355. A belvárosi fűkertész 3.

2015. április 17. - Amijo

04.jpgElőző, fűkertészeti posztunkba csak kis színesként említettük, hogy Kocsis Máté nyílt levélben hisztizett egy nagyot azon, hogy a TASZ pert mert indítani a józsefvárosi önkormányzat ellen. Merthogy a TASZ – eléggé el nem ítélhető módon – a legendás kerületi drogstratégiába kívánt betekin- teni, és kikérte a Józsefvárosi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum munkájáról készült jegyzőkönyvet. Amit Józsefváros valamiért inkább nem adott ki.

Mivel közérdekű adatról van szó, a TASZ beperelte az önkormányzatot. Válaszul Kocsis Máté megírta fent említett levelét, majd ezek után az önkormi továbbra sem adta ki a kért papírokat. Így aztán nem tudható, mit tennének a kerület által felkért, közpénzből dolgozó "szakértők" (lsd. például a már többször is említett Kaiser úr) a probléma megoldására, és az állítólag már kidolgozott drogstratégia sem érhető el a kerület honlapján. Azaz, a drog- stratégiáról nyilvános anyag még mindig nincs, csak a közlemény van róla, hogy létezik.

kocsis_drogszaki.jpg

Tegnapelőtti írásunkba már csak frissítésként került be Sárosi Péter (TASZ) válaszlevele, melyben Sárosi kissé furcsállja, hogy a Kocsis-levélről „először a Pesti Srácok nevű, a Fidesz által finanszírozott online portál cikkéből szereztem tudomást. A cikk órákkal azelőtt jelent meg, mielőtt a levél az elektronikus postaládámban landolt volna.”

A főtémánál maradva pedig szerényen megjegyzi, hogy "Ha valamit tanulhatunk a józsefvárosi példából, akkor azt, hogy a fogyasztók annál kevésbé motiváltak a tűk visszaszolgáltatására, minél jobban korlátozzák a visszacserélhető tűk számát. Ráadásul a tűk eldobálásának egyik fő oka az, hogy a fogyasztók félnek a rendőri ellenőrzéstől, sőt, saját beszámolóik alapján gyakran éppen a rendőrök dobatják el velük a fecskendőket az utcán. Ha kevesebb tű van, az nem azt jelenti, hogy kevesebben fogyasztanak drogot, hanem azt, hogy sokan osztják meg és használják újra ugyanazokat a fecskendőket.”

Majd így folytatja: "Az meg már tényleg a képmutatás netovábbja, hogy miután kirakta az ország legelismertebb drogszakértőjét a JKEF-ből, folyamatosan ezekre a szervezetekre hivatkozik, azt a hamis látszatot keltve, mintha szakmai elvek és nem pártpolitikai érdekek motiválnák a döntéseit. Pedig a szakmai szervezetek véleménye csak addig érdekli, amíg megfelel a politikai érdekeinek."

(A teljes levél itt olvasható, aztán döntse el mindenki, hogy ki mond igazat.)

A Józsefvárosi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum működéséről – a most tárgyalt levelezésen kívül – az a legutóbbi hír, hogy olyan komoly szakértőkkel dolgozik, mint a már többször említett Kaiser József, aki saját önéletrajza szerint a következőkhöz ért:

  • szakmunkásképzés és munkaerő program
  • környezet- és közterületvédelem.

Vagyonnyilatkozata szerint viszont havi 268 ezer forintért drogügyi tanácsadást végez az önkormányzatnak.

***

A végére azért mindannyiunk legnagyobb örömére és megnyugtatására álljon itt még ez is: Kocsis Máté lett a kéziszövetség elnöke, a mai küldöttgyűlésen Kocsisnak két tartózkodás mellett szavaztak bizalmat. A korábbi 206-szoros válogatott átlövő, Farkas Ágnes - a Vas Megyei Szövetség elnöke - nem került fel a jelöltlistára. A 444.hu tudósításában azt írják, "parlamenti mandátumot már nem, de sportszövetségi választást még simán tud nyerni a Fidesz”. A Hírnarancsnak meg az a szilárd meggyőződése, hogy a józsefvárosi drogharcos legalább olyan jó elnök lesz. mint a csepeli rezsihuszár a birkózóknál.

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr487376552

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása