A mi Józsefvárosunk

352. A belvárosi fűkertész 1.

2015. április 11. - Amijo

06.jpgKedvenc polgárőrünket nagyon úgy néz ki, hogy szárnyaira kapta/kapja megint a hírnév, csak most nem lakásügyileg, nem is polgárőrileg, hanem drogprevenciós kertészként. Juhász Péter ugyanis az fb-oldalán a következő egyszerű kérdést tette fel: Mi az oka annak, hogy évi 3,2 millió forintot fizet egy kertésznek drogprevenciós tanácsadás címén Belváros- Lipótváros Egyesített Szociális Intézménye?

Jó kérdés. Merthogy a mi Kaiserünk (tetszik emlékezni, a lakásos) a Belvárosban épp drogügyileg tanácsad, mert ő aztán ért hozzá (lsd. Kék Pont elüldözése a kerületből). Juhász különben örül(ne), hogy egy kertész kerül a fű közelébe – mégis csak ez a szakterülete, egy jó szakember meg minden pénzt megér – de sajnálatos módon él a gyanúperrel, hogy más oka lehet Kaiser Józsi belvárosi foglalkoztatásának.

Szerinte ugyanis egyszerűen a belvárosiak pénzén fideszes kádereket fizetnek ki, kamu tanácsadási szerződésekkel.

kaiser_kertsz1.jpg
Mivel Juhász – állítása szerint – nem bírja az izgalmakat, ezért inkább közérdekű adatigénylés formájában megkérdezte, hogy milyen tanácsokat nyújtott, és milyen szerződés alapján Kaiser Józsi kertész a Belvárosban. Így aztán nem csak ő, hanem mi is izgatottan várjuk a frappáns választ Kaiser úr fűügyi szakhozzáértéséről…

Juhász Péter az atlatszo.hu „ki mit tud?” szolgáltatásán keresztül a következő kérdéseket tette fel az önkormányzatnak:

Kérem, szíveskedjen elektronikus másolatban megküldeni részemre
1. Kaiser Józseffel kötött tanácsadói szerződésének másolatát.
2. Kaiser József tanácsadásainak teljes dokumentációját (teljesítés-igazolások, jelentések, tanácsok, vagyis mindent dokumentumot, ami az ő munkájának eredményeként született).
3. Kérem tájékoztatásukat, hogy mióta van az Belváros-Lipótváros Egyesített Szociális Intézménye szerződésben Kaiser Józseffel.
4. Kérem tájékoztatásukat, hogy mi volt Kaiser József kiválasztásának folyamata.
5. Kérem tájékoztatásukat, hogy milyen indoklással és ki döntött Kaiser Józseffel való szerződéskötésről

***

A TASZ beperli a józsefvárosi önkormányzatot - A Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) azt kifogásolja, hogy mióta a Kocsis Máté vezette önkormányzat elűzte a kerületből a Kék Pont Alapítvány által szolgáltatott tűcsere-programot, teljes titokban tartják, hogy mit tesznek a kerületben létező drogügyi krízishelyzet kezeléséért. A cikk megjelenése óta az önkormányzat ezzel kapcsolatban (egy szokásos) közleményt adott ki: Józsefváros Önkormányzata határozottan cáfolja azokat a sajtóban megjelent sugalmazásokat és állításokat, melyek szerint a Józsefvárosi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum titkolja, hogy mit tesz a droghelyzet megoldása érdekében. A városrész drogellenes stratégiája közel egy tucat civil szervezet és számos egészségügyi és szociális intézmény bevonásával elkészült, az bárki számára hozzáférhető. A munkában ismert toxikológusok, addiktológusok, jogvédők, szociális területen dolgozók vettek részt, az ő nevük is elérhető. Minden ezzel ellentétes sajtóhíreszteléssel szemben jogi lépéseket teszünk.

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr237358620

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása