A mi Józsefvárosunk

335. Feltűnő különbség

2015. március 10. - cbfm

06.jpgBiztosan sokaknak feltűnt, hogy a tavalyi évben milyen sok rendőr gurult. ill. mászkált a kerületben. Túlnyomó részük persze nem a kerületi állomány tagja, hanem a Készenléti Rendőrségé volt. A kampányok (ugye három is volt tavaly) véghajrájában (különös tekintettel az őszi helyhatóságira) volt a legnagyobb a rendőri jelenlét és ezzel összhangban állítólag a biztonságérzet is.

Őszintén szólva, engem nem nyugtatott meg a rendőrök fokozott jelenléte két dolog miatt sem. 1.) Arra a következtetésre sarkall, hogy itt bizony nagy gáz van, és az amúgy is sztereotip képet erősíti főként a nem kerületiekben. 2.) Mióta már nem gyerek-fizimiskám van, gyakran igazoltatnak és nem mindig udvariasan. Persze itt jegyzem meg, hogy attól függően, hogy milyen ruha van rajtam, pl. szövetkabátban még nem igazoltattak. Az viszont az már előfordult, hogy a József utca egyik oldalán hesszelő kurvák és stricik helyett a járőrök választása valamiért rám esett…

kaiser3.jpg

És akkor most a rendőrség után ejtsünk pár keresetlen szót a kerületi Polgárőrségről. Mint azt már mindenki tudhatja a korábbi posztokból, vagy akár a kerületi Pravdából is, ennek elnöke (parancsnoka) Kaiser József, kerületi fideszes képviselő. Az ő és beosztottjai (szigorúan önkéntes alapon szerveződve) munkája nagyban hozzájárult tavasszal ahhoz, hogy dr. Vas Imre 1,29%-al megelőzve Pál Tibort s megnyerte a választást.

Akkora hatékonysággal talán, mint a SZECSA (Kubatov fiatalokból álló csapata) nem dolgoztak, de a 10. sz. önkormányzati egyéni választókerület (ebben képviselő Kaiser és ebben lakom és indultam én is ősszel) minden szavazókörét megnyerte Vas. Utólag az egyik polgárőrrel folytatott beszélgetés során megtudtam, hogy erre igen büszkék voltak, ugyanis a négy szavazókörből három szerintük (is) baloldalinak számított. Tevékeny- ségükbe a szóbeli agitációtól kezdve a DM levelek kézbesítésén át sok minden tartozott, volt mikor civil ruhában, volt mikor polgárőr egyenruhában tevékenykedtek.

kaiser1.jpg

(Fotó: fidesz.hu)

Mikor ezt megemlítettük képviselő-testületi ülésen megkaptuk az akkor még bőven a Fidesz kommunikációs igazgatói minőségében tündöklő polgármester úrtól, hogy az emberek szabadidejükben azt csinálnak, amit akarnak. Na, ja! Fuck off! Persze április 6-án volt még személyes szóváltás is köztem és Kaiser közt. Mint utóbb kiderült a méretes merőkanál, mellyel hadonászott a gulyásfőzéshez kellett, amit a Magdolna u. 33.-mal szemközti üres telken ejtettek meg, majd hordtak szét…

Aztán: az önkormányzati kampány kezdete előtt a Polgárőrség és a Rendőrség az önkormányzattól nagy összegű pénztámogatást kapott egy 45 napos lakótelepi fokozott járőrszolgálathoz, melyet közösen hajtottak végre. Csak úgy ródsóztak mindenfelé a polgárőr és rendőr autók! És persze erre az időre a polgárőrök pénzbeli kompenzációt is kaptak önkéntes munkájukért cserébe! Természetesen két műszak között időt szakítottak – szigorúan önkéntes alapon – a Fidesznek való kampányolásra is. Ez volt. Meg azért nem lepődtünk, persze!

kaiser2.jpg

A kampányoknak vége. A polgárőri jelenlét jelentősen visszaesett. Napközben csak Kaiser Józsi jár a polgárőrségi szolgálati kocsival, mert hát egyrészt nehogy má’ a sajátját használja, másrészt meg így a benzin pénzt is meglehet spórolni. Gondolom kell a rezsire, hisz’ a nagyobb lakás, nagyobb rezsit indukál, rezsicsökkentés ide vagy oda!

CBFM - Józsefváros, Magdolna negyed

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr97256193

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása