A mi Józsefvárosunk

141. Parkolási övezetek II.

2014. április 18. - cbfm

02.jpgHúsvéti ajándék, keddtől most már tényleg több helyen kell fizetni a parkolásért. Emlékszünk ugye, hogy eredetileg még február végén jött a hír, hogy 2014. március 1-i hatállyal a kerületben bővülnek a fizetős parkolási övezetek. Aztán nagyhírtelen rendkívüli testületi ülést hívott össze Kocsis Máté és leállította a mókát. Azt mondta, hogy "rosszul előkészített" az egész, és ebben kivételesen igaza is volt. (A többi itt olvasható A KB világa blogon.)

Most már azonban nincs mese, április 15-től kibővítették a fizetős parkolóövezetek. A díjfizetésbe most a következő területeket vonták be: Népszínház u. – Nagyfuvaros u. – Mátyás tér – Koszorú u. – Magdolna u. – Szűz u. – Baross u. – Futó u. – Üllői út – Korányi S. u. – Illés u. – Kálvária tér – Kálvária u. (a Kőris utcáig) – Csobánc u. – Szeszgyár u. – Visi Imre u. - Orczy út – Baross u. – Karácsony Sándor u. – Népszínház u. által határolt terület (a Kőris utca kivételével).

parkolas0.jpg

A 3 ezer forintos éves díjú parkolóengedéllyel a kerületi lakosok ingyen parkolhatnak Józsefvárosban, kivéve a következőket: Baross tér, Blaha Lujza tér, József krt., Múzeum krt., Rákóczi tér, Rákóczi út.

Mindehhez egy tegnap íródott kis színes megint csak A KB világa blogról: Most épp nagyon olcsó (havi 1 500 Ft+ÁFA) parkolási lehetőséggel kedveskedne (a Kisfalu Kft. előterjesztésében) az önkormányzati, meg egyéb (pl., iskolák) intézmények dolgozóinak. Az előzetes felmérés szerint csaknem 140 igény futott be, hat telket szánnak erre a célra, melyek közül az egyiket korábban közösségi kertként akarták hasznosítani, de azt a pályázatot elcseszték, most meg alattvalói parkoló lesz ott is. A kalkulált "alkalmassá tételi" költség bruttó 13 milla körül van.

Kellemes húsvéti ünnepeket mindenkinek!

CBFM – Józsefváros, Magdolna negyed

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr806051482

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása