A mi Józsefvárosunk

Az erősebb kutya [383.]

Mégis bonthatják a Rádió épületeit.

2023. november 28. - Amijo

Előbb elutasították, majd mégis zöld utat kapott
a Magyar Rádió egykori otthonának bontása. (24.hu

Az előző poszt margójára: annak ellenére, hogy az önkormányzat ideiglenes védelem alá helyezte a Magyar Rádió egykori épületeit, mégiscsak kiadták a bontási engedélyt. Azaz hiába döntött úgy Józsefváros vezetése, hogy egy évig nincs bontás, a kormány (az állam) simán átnyúlt a fejük felett.

radio_bontas4.jpg

Nem volt egyszerű, de megoldották. Egy hónapja ugyan az illetékes fővárosi hivatal még elutasította a bontás, aztán az ügy nagyhírtelen átkerült a Pest Vármegyei Kormányhivatalhoz, ahol azonnal rábólintottak a bontásra. Pedig november 24-én az érintettek egy bejárást is tartottak a területen, hogy kiderüljön: el lehet-e kezdeni a munkálatokat különféle vizsgálatok, engedélyek hiányában. A helyszínen erre nem volt a válasz, majd néhány óra múlva a hivatal mégis rábólintott: indulhat a munka, majdcsak meglesznek valahogy a szükséges papírok is...

Az állam szokás szerint nemzetstratégiai szempontból kiemelt jelentőségűvé minősítette az egyetem bővítését. Az meg, hogy mi lesz a világ első stúdiópalotájával ill. a Pagodával? Kit érdekel! Hogy milyen a környező házak statikai állapota? Úri huncutság! Környezetter- helési vizsgálat. társadalmi egyeztetés? Ne röhögtess!

A kormány (az állam) természetéből fakadóan átgázol mindenen s mindenkin. Mert csak. Mert megtehetik. Mert ők az erősebb kutya.

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr2618269459

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása