A mi Józsefvárosunk

456. Közmeghallgatás 2015.

2015. december 14. - Amijo

És akkor most a kies Ibizáról vissza a kerületbe, röviden, sűrítve. Pár napja, december 10-én, csütörtökön az önkormányzat dísztermében közmeghallgatás volt. Érdekes lehetett, legalább is az itt ott már olvasható beszámolók szerint. Most (megint) a 8ker fb-oldalán megjelentekből szemelgettünk. (Később remélhetőleg még máshonnan is…)

kozmeghallgatas2015.jpg

(Fotó: jozsefvaros.hu)

Tudósítások a közmeghallgatásról - mintha egész máshol jártak volna

Első rész, az önkormányzat lapja: hallgat minden kritikáról, melyet a lakosok az önkor- mányzatról mondtak (Közmeghallgatás a Polgármesteri Hivatalban, jozsefvaros.hu)

Második rész: A Város Mindenkié beszámol a polgármester önkritikájáról is, ami a hivatalos tudósításokból rendre kimarad. A tartalomból: Alacsony arányú szociális lakásbérbeadás. A kilakoltatási esetek szubjektív és a polgármester szerint sem elég alapos elbírálása. Ellentmondás a kerület felelősségvállalásának hangoztatásában és az utcára tevés gyakorlatában. Munkaszervezési okokkal magyarázott, elmaradó polgármesteri fogadóórák. (Polgármester úr, velünk is álljon szóba!, avarosmindenkie.blog.hu)

Harmadik rész: Közöd Civil Társaság

  • "a kedélyesen döcögős porhintésen kívül mit sem szólnak arról, hogy, többek között, a konkrét problémákkal senki nem szeret foglalkozni a testületben"
  • "megjelent vezetőinek, külső szemlélő számára, nevetséges komolykodása súlyos tartalmakat takar"
  • "az elkövetkezőkben személyes megjegyzéseiket is közzé fogják tenni, melyekből részletesen kiderül, hogy mi minden volt még ezen az eseményen, amelyről az önkormányzat hivatalos sajtója elfelejtett megemlékezni"

Ennyit mára, innen folytatjuk.

***

Ezt követően, pár nappal később (vasárnap) Kocsis Máté a Fidesz kongresszusán ismét megcsillogtatta legendás humorát: „milyen jó, hogy a kongresszusok nyitva vannak vasárnap”. (Nála már csak a pasaparki krőzus, Rogán Tóni volt viccesebb: „Zsarolnak minket, de mi nem vagyunk megvásárolhatóak” - Hangos röhögés a sajtópáholyban.)

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr518171462

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása