A mi Józsefvárosunk

418. Mindennapi Kocsis (2)

2015. szeptember 02. - cbfm

"A mindennapi gyűlölködést add meg nekünk ma.” Is.

Komolyan mondom, megáll az eszem! Fővárosi Közgyűlés, ma: "Kocsis Máté szerint az ellátóhelyet azért kell a pályaudvar közelében kialakítani, mert így nagyobb az esélye, hogy a migránsok a továbbhaladás mellett döntenek." (Mert nagyon itt akarnak maradni, mi?!)

kocsis_fov20150902.jpg

Kocsis Máté a törvényi szigorítástól vár megoldást (Kovács Tamás / MTI)

Ma döntött a fővárosi közgyűlés: összevonják a pályaudvaroknál kialakított tranzitzónákat, az újat pedig az egykori Verseny utcai piac területén hozzák létre 800-1000 fő számára. Hangsúlyozottan ideiglenes jelleggel. Kocsis Máté, a mi nagyon rendpárti polgármeste- rünk – micsoda meglepetés! – a törvényi szigorítástól vár megoldást. Tarlós meg beszélt még a mexikói és a magyar határkerítésről, az éhesen céltalanul kódorgó menekült asszo- nyokról és gyerekekről, az osztrákokról, akik lehúzták a redőnyt, meg holmi titokzatos vírusokról, amit a migránsok hurcolnak be, hogy megbetegítsék gyermekeinket. A Köz- gyűlés ezt követően többször is szavazott, de tulajdonképpen nem döntött semmiről. (lásd.: Népszabadság)

CBFM - Józsefváros, Magdolna negyed

***

Ma este 7-től indult a civilek által szervezett néma tüntetés a Nyugati pályaudvarról. A csütörtök-pénteken tárgyalandó törvényjavaslatok ellen tiltakoznak "Not in my name – Azt én nevemben ne!" jelszóval, amelyek a menekültek ürügyén a rendkívüli állapot "előszobájának", a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetnek a kihirdetésére hatalmazzák fel a kormányt. Ebben az esetben a rendőrség és a hadsereg olyan többletjogosítványokat kap, amelyek a magyar állampolgárok ellen is használhatók.

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr77756718

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása