A mi Józsefvárosunk

393. Életképek 10. - Czeglédy

2015. július 06. - Amijo

03.jpg"HAZAVÁRÓ, HAZA-VÁRÓ". Múlt hét pénteken a hetedik kerületi Fogasházban tartott hazaváró konferencián voltam. Ha már csak az esemény nevét nézzük, levonhatjuk a következtetést, hogy a konferencia nem csak a kivándorlás problémájával foglalkozott, hanem azzal is, hogy országunkból mikorra lesz végre-valahára fejlett, huszonegyedik századi európai ország.

A konferencia fő témája az ifjúsági munkanélküliségről és a kivándorlás főbb hatásairól szólt, magát a rendezvényt az MSZP és a Táncsics Alapítvány szervezte. A konferencián alkotmányjogászok, kutatók, migráció-kutatók, újságírók és tudósítók is részt vettek.

hazavaro4.JPG

hazavaro3.JPG

hazavaro2.JPG

Szerintem sikerült több fontos, jó ötletet felvetni – és ami számomra nagyon pozitív volt – a fiatalabb és az idősebb generáció egyaránt jelen volt, így talán átfogóbb képet kaphatott mindenki. Magának a konferenciának szerintem igazából hosszú távú eredménye lehet, bár megoldásokat, melyek kifejezetten és rögtön kezelni tudnák a problémát, nem egyszerű találni.

Összefoglalva, nagyon fontosnak tartottam ezt a rendezvényt, mert nem csak a fiatalok, hanem szerintem az egész ország számára ez az egyik legfontosabb téma. Mert országunk és saját jövőnk múlik azon, hogy mit és hogyan teszünk azért, hogy mi is egy élhető európai ország legyünk.

Czeglédy Ádám, Józsefváros

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr717604616

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása