A mi Józsefvárosunk

374. Parkolási bevándorlók

2015. május 26. - Amijo

"Idegenek, parkolási bevándorlók, haza!
A Nyócker legyen a nyóckereseké!"

A szétvert Kölcsey emléktábla után (tényleg, a számtalan térfigyelő kamera közül egy sem látott semmit?) következzék most egy szívet melengető hír: végre valahára a mindig elégedetlenkedő 444-nek is feltűnt, hogy Kocsis Máté egy zseni, aki egy életre megoldja kerületünkben a parkolási helyzetet. Soha nem találnák ki különben, hogy hogyan!

mobilparkolas1.jpg

De semmi gond, máris minden kiderül az önkormányzat múlt heti közleményből:

“A Józsefvárosi Önkormányzat a kerületiek jelzései alapján kezdeményezte a Fővárosi Önkormányzatnál, hogy a jelenleg nem díjfizető övezetek területeire, a Tisztviselőtelepre és a Százados negyedre bevezethesse a fizetős parkolást. Komoly problémát jelent ugyanis a józsefvárosiak számára, hogy a város külső területeiről érkezők az ingyenes lehetőséget kihasználva ezen a területen teszik le autójukat és utaznak tovább a belváros felé tömeg- közlekedéssel, ezzel megnehezítve, hogy a környéken élők saját otthonuk közelében parkolhassanak. Azáltal, hogy az érintett területeket bevonják a fizető övezetek körébe, jelentősen csökkenni fog a jelenlegi túlterheltség.“

Ollé! És máris minden probléma megoldva! Más kerületek, sőt mi több, európai nagyváro- sok is tanulhatnának a fenti példából. Ide hallottam a koppanást, ahogy az összes angol, holland, francia városvezetőnek egyszerre esik le az álla a csodálkozástól és a csodálattól…

***

A fővárosi képviselők ezen a héten hozhatnak döntést a díjköteles parkolás kiterjesztésé- ről, mely értelmében fizetőssé válna például a Kerepesi út - Hungária körút - Sport utca - Salgótarjáni út - Asztalos Sándor utca által határolt terület, valamint az a Könyves Kálmán körút - Üllői út - Orczy út - Golgota tér - Golgota út - Bláthy Ottó utca - Vajda Péter utca által határolta területtel egészüljön ki.

UPDATE 2015.05.27. - Megszavazták: több helyen kell fizetni a parkolásért a kerületben.

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr327493144

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása