A mi Józsefvárosunk

367. Rózsák Valériának

2015. május 12. - Amijo

06.jpgPici sajtószemlélődés után be kellett látnunk, hogy az elmúlt napokban hatalmas formában volt a mi drágajó polgármesterünk. Nagyot ment mind holokauszt (sikerült a holokausztra a "megpróbáltatások” szót használnia), mind hepatitisz (A hepatitisz nem akarja Kocsis Máté igazát), mind a kerületi óvodák ügyében. Nézzük is talán most ezt a legutóbbit, az óvodákat. (Fotók: Veres Viktor / Népszabadság)

Merthogy tegnap szülők és gyerekek tüntettek az óvoda-összevonás ellen (Rózsa-tüntetés Józsefvárosban). A polgi is feltűnt a színen, majd tök értetlenül állt a helyzet előtt, szerinte ugyanis ez az egész csupán gazdasági, irányítási kérdés, aminek semmilyen hatása nincs az óvodák hétköznapjaira. De akkor minek? – replikáznak a szülők, mire a polgi az alpolgár- mester-asszonyhoz irányította őket, merthogy neki pont akkor máshol volt igencsak sürgős dolga. (Szerk.: talán ha lemondana például a kézilabda szövetség elnökségéről, lenne ideje a saját választóinak problémáira is, esetleg...)

kocsis_ovodatunti1.jpg

Így aztán Kocsis Máté helyett Sántha Péterné vette át a kerületi óvodásoktól a rózsákat, szüleiktől meg az indítványt. – Nemcsak a rózsákat szeretem, hanem a kicsiket és a szüleiket is – mosolygott az alpolgármester, és segítséget ígért. A Népszabadság cikke szerint erre az egyik szülő rögtön vérszemet kapott, azt kérte, hogy hallgassák meg őket is a tervezett óvoda-összevonásokkal kapcsolatban. Meg vegyék figyelembe azokat a szakmai érveket is, amelyeket 700 szülő és 300 támogató aláírásával együtt még a múlt héten adtak át az alpolgármester-asszonynak. 

kocsis_ovodatunti2.jpg

Sántha Péterné akkor másnapra berendelte az összes óvodavezetőt, és nyomatékosan arra kérte őket: ne bátorítsák a szülőket. A szülők között terjedő hírek szerint azt is kijelentette, minden aláírónak utánanéznek. Az óvodavezetők továbbították az üzenetet a szülőknek, akik többsége értett a szóból, s nem vett részt a demonstráción – írja még a Népszabadság.

kocsis_ovodatunti3.jpg

A szülők az áprilisi fórumon elhangzottakból azt szűrték le, az összevonás egyetlen és fő célja az, hogy a fenntartónak ne tizenöt, csak egy vezetővel kelljen tárgyalnia. Megtakarítás nem várható. Hatástanulmány nem készült, a működés részleteiről nincsenek tervek.

***

A szülők szerint – az önkormányzat állításával szemben – aligha maradhat minden ugyan- úgy, ha a kerület 15 óvodáját ezentúl egyetlen vezető irányítja, aki nem ismeri az egyes intézményeket. A szülői egyeztető fórum létrehozásától azt remélik, hogy rálátásuk lesz az átalakulásra, ha már az előkészítésből és a döntéshozatalból kizárták őket. A képviselőtes- tületi ülésen Sántha Péterné azzal indokolta az óvodák összeolvasztását, hogy „ami együvé tartozik, az tartozzon együvé”. Az pedig majd menet közben kiderül, min lehet spórolni.

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr47454444

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása