A mi Józsefvárosunk

354. A belvárosi fűkertész 2.

2015. április 15. - Amijo

06.jpgAzért ne szaladjunk má’ olyan gyorsan tovább a tegnapelőtt említett indexes cikk mellett. Abban ugyanis azt is írják, hogy az önkormányzat a Kék Pont tűcsere programját gátlás nélkül letarolta, mondván a drog- problémát ők vonzották a nyolckerbe. Azaz, ha nincs tűcsere, nincs drog. Végül a kritikák hatására felállítottak egy saját testületet (ez is megérne egy misét!), a Józsefvárosi Kábítószerügyi Egyeztető Fórumot.

Ennek a fórumnak a működéséről pedig az a legutóbbi hír, hogy olyan komoly szakértők- kel dolgozik, mint Kaiser József, aki saját önéletrajza szerint a következőkhöz ért:

  • szakmunkásképzés és munkaerő program
  • környezet- és közterületvédelem.

Vagyonnyilatkozata szerint viszont havi 268 ezer forintért drogügyi tanácsadást végez az önkormányzatnak. Jó, jó, de melyiknek? A belvárosinak vagy a józsefvárosinak?

kekpont_kaiser.jpg

A cikket olvasva ugyanis az a (kényszer)képzete támad az embernek, hogy – ellentétben Juhász Péter fb-posztjával – a képviselő úr nem a Belvárosban, hanem itt nálunk fűkertészkedik. Csak hát akkor miért az V. kerületi önkormányzat utalja neki a pénzt?

Na, vajon miért?

Kis színes a fentebb említett Index cikkhez: Kocsis Máté levélben dühöng azon, hogy a TASZ pert indított a józsefvárosi önkormányzat ellen - A polgármester levelét nem a TASZ-nak, hanem a Pesti Srácoknak küldte el. Biztos, ami tuti. (444.hu)

Másik kis színes meg Kaiser úrhoz egy kerületi lakótól: Emlékszünk ugye, hogy Kaiser úr olyan 3-4 éve még a kerületi FATANÁCS elnöke volt. Több száz csemete pusztult ki áldásos tevékenysége által. Szóval, kertészetből megbukott. És valamiből mégis el kell tartani azt a rengeteg gyereket, meg fenn kell tartani a szintén botrányos úton nyert hatalmas lakást. Ultragáz ez a tahó. (komment az egyik fb-oldalon)

UPDATE 2015.04.16.
Válasz Kocsis Máté polgármesternek - Sárosi Péter (TASZ) válaszlevele. Tessék elolvasni, aztán döntse el mindenki, hogy ki állít valótlanságokat.

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr777371186

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bodis.lajos 2015.04.16. 21:17:28

Jó ez a blog, de hol a szervezet politikai vezetője, már egy év óta? Sápatag hozzászólások havonta egyszer a testületin, részéről ennyi a közélet? A Kocsis Máté legveszedelmesebb kihívója, ahogy volt szíves nyilatkozni a harmatgyenge kampányban?

Ha nem lesz válasz nagyon gyorsan a tavaly óta húzódó ügyekre, megyek a fogadóórára a diktafonnal, és bujkálhat szégyenszemre, menekülhet a magnó elől, vagy beszélhet összevissza, mint a fideszes kollégái.

Emlékeztetőül, hogy mik a témák: Az egyik a kampányban a kilakoltatástéma elsumákolása, Kocsis Mátéval való megbeszélése a választókkal való megbeszélés helyett, és az, hogy "a kilakoltatásokról általában nincs véleményem, biztosítani kell a fizetési fegyelmet". A másik az október-novemberi kesztyűgyári tanácsadói díj fejében nyújtott szolgáltatás. Ez ügyben Komássy Ákos a dicsőséges fideszes és jobbikos képviselővel összeborulva bújt el Sára Botond széles válla mögé.

Itt pedig ez a mai ügy, kellene erről is a kerületi szervezet vezetőjének a véleménye. Gondolom, felelősséget kellene vállalni a párttársakért, azért párt:

kettosmerce.blog.hu/2015/04/16/mszp-s_szavazattal_szavaztak_meg_a_hajlektalan_emberek_kriminalizasat_szentendren

Amijo 2015.04.16. 21:26:17

@bodis.lajos: Köszi a linket, bár nem nagy öröm (sőt, szégyen), ami benne van...

bodis.lajos 2015.04.18. 07:44:04

Mivel Komássy Ákos nem reagál, ahogy megyek élő fogadóórára. Ez sem sima ügy, az önkormányzat honlapján ez szerepel róla:

Fogadóóra: minden hónap páros hétfője, 15-16-ig, előzetes bejelentkezés alapján (Helyszín: MSZP iroda, Népszínház u. 11. )
Cím: Szigony u. 13/A (Lepény épület, Szigony Alapítvány)

Volna esetleg aktivista, aki pontosan érti, és tudna nekem segíteni, hogy mikor és hol van a képviselő fogadóórája, és hogyan lehet bejelentkezni? 1. vagy 2. páros hétfő (vagyis, talán egyszerűbben, 2. vagy 4. hétfő)? Legközelebb április 27. vagy május 11.? Esetleg minden páros hétfő? Az MSZP iroda a bejelentkezés vagy a fogadóóra helyszíne? Ha az utóbbi, akkor mitől függ, hogy a két megadott helyszín közül hol fogad a képviselő úr?

(Én ugyan ismerem a párt honlapját, ahol tájékoztatnak az iroda nyitva tartásáról, de azoknak, akik nem ismerik a párthonlapot, esetleg érdemes volna az önkormányzat honlapján is nyilvánosságra hozni, mikor van nyitva a képviselői fogadóórára bejelentkezést fogadó iroda?)

Csak személyes bejelentkezés lehetséges, vagy elfogadják a megadott (minden képviselőnél azonos) hivatali telefonszámon is?

A képviselő úrhoz megadnak e-mailes elérhetőséget is, de az e-mailben feltett kérdésekre nem válaszolt, éppen azért vagyok kénytelen személyesen keresni. A párt honlapján azt állítják, hogy online fogadóórája is van (ez pótolná a honlap megszüntetett fórumát), de az egy éves tapasztalatom szerint kérdésekre ott sem válaszol, csak a szerkesztője posztol különböző anyagokat.

(Azon most nem rugózom különösebben, hogy a képviselők havonta egy vagy két órát elérhetők a lakosság számára, és hogy jelentős részük - így a képviselő úr is - munkaidőben fogad, ami a dolgozó embereket megakadályozhatja, hogy a képviselővel találkozni tudjanak. A képviselő úr belesimul a jobb- és baloldali kollégái közé, én polgárként és más ügyfélszolgálatok szemszögéből az érdektelenség megnyilvánulásának tartom.)

Amijo 2015.04.21. 18:38:27

@bodis.lajos: Megkérdeztük.
Fogadóóra: a havi képviselő-testületi ülés hetét kivéve minden hétfő 15:00-16:00 között a Bacsó B. utcai pártirodán, előzetes időpont-egyeztetés alapján.

bodis.lajos 2015.04.22. 06:40:05

@Amijo:
Köszönöm!
Majdnem ugyanaz, mint a hivatalos tájékoztatás.
Hívom a megadott hivatali számot, bízom benne, hogy a képviselő úr legalább a fogadóóráját személyesen tartja, és lesz hír valahogy a tapasztalatokról.
süti beállítások módosítása