A mi Józsefvárosunk

Harcban a világ túlszaporodásáért  [448.]

Környezetünk állapotáról.

2024. szeptember 10. - Amijo

A bukott köztársasági elnökünknek végre sikerült munkát találnia. Mostantól ő az önmaga által alapított X·Y Worldwide nevű non-profit cég vezérigazgatója. A pénzgyűjtő társulás neve arra utal, hogy a két alapító (Novák Katalin és Stephen J Shaw demográfus) egyfajta tragédiának éli meg azt, hogy a születések száma világszerte „összeomlik”, és elhivatottan küzdeni kívánnak e szerintük káros folyamat megfordításáért.

novak_alapit.jpg

Vészterhesnek tartják azt a tendenciát, amely szerint az emberiség létszáma még ebben az évszázadban, valamivel 9 milliárd fölött tetőzni készül, és „úttörő megoldásokat” keresnek e természetes folyamat ellenében.

Elsősorban az emberekre összpontosítunk – azokra a társadalmi-gaz- dasági és kulturális akadályokra, amik megakadályozzák az egyéneket abban, hogy megvalósítsák családalapítási ambícióikat. (via 444.hu)

Megkérném a téma iránt érdeklődőket, hogy ha bármely nívós szaklapban felfedezik e szervezet bármely publikációját, haladéktalanul osszák meg velünk ennek elérhetőségét (és lehetőleg tartalmát)!

Fügedi Ubul

UPDATE 2024. 09. 12. 18:48
Novák Katalin egy szöuli egyetem díszdoktora lett. Bár Novákot családpolitikai kérdések miatt hívták meg Dél-Korea mellett Japánba is a héten, a volt államfő hivatalosan nem újdonsült munkahelye, az X·Y Worldwide képviseletében vesz részt a programokon, hanem Magyarország volt államfőjeként. Éppen ezért felmerült a kérdés, hogy a távol-keleti körút során a számlát a magyar állam vagy a meghívó fél állja-e. (via 24.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr518488729

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása