A mi Józsefvárosunk

Ment is, maradt is [401.]

2024. február 17. - Amijo

Balog Zoltán lemondott a zsinati elnöki posztról.
Püspökként marad az egyháznál. (Telex

Kicsit megkésve, kicsit mismásolva, nem kicsit magyarázkodva, de Balog Zoltán tegnap lemondott lelkészi elnöki tisztségéről, miután kiderült, hogy — Novák tanácsadójaként és mentoraként — nyakig benne volt a felháborodást kiváltó kegyelmi ügyben. Dunamelléki Egyházkerület püspökeként azonban marad a református egyház legfontos pozíciójában.

balog_lemond.jpg

Balog tehát püspökként, vezető lelkészként maradhat. Mint gyülekezetének (és a többi lelkésznek) erkölcsi mércéje, morális iránytűje. Piha!

P.s.: Ja, és az álszent, hazug szövegétől még hányingerem is van.

*

A magyar református egyházban a püspök kiemelten fontos pozíció, ha erről lemondott volna Balog, lényegében teljesen távozott volna a református egyházat irányítók közül. A dunamelléki püspöki tisztség erős vezetői poszt az egyházban, ez a második legnagyobb egyházkerület, aminek ráadásul Budapest a székhelye. (via Molnár Réka / Telex)

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr9318327823

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása