A mi Józsefvárosunk

Ellenzéki tortaszelet(ke) [317.]

Tologatják egyik tányérról a másik tányérra.

2023. március 06. - Amijo

Újabb ellenzéki politikus igazolt át a DK-ba. Varga Ferenc korábbi jobbikos, jelenleg független országgyűlési képviselő bejelentette, hogy csatlakozik a Demokratikus Koalícióhoz. (MaNcs

Hurrá! Derék dolog. Csakhogy a közvélemény-kutatások szerint ezzel (és a korábbi DK-s átigazolásokkal) az ellenzék összességében szemernyivel sem tudja/tudta növelni a szavazótáborát. „Csak” az ellenzéki pártok egymáshoz viszonyított pozíciói változnak – most épp a DK zabája fel szövetségeseit. Méghozzá minden gátlás nélkül, lelkendezve. (Miközben nő a pártot nem választók száma, illetve a 30 év alatti választók között a Ti Hazátok a legnépszerűbb…)

torta2022.jpg

A „demokratikus ellenzék” pártjai immáron sokadszor osztják újra meg újra ugyanazt a nem növekvő tortaszeletet. Egymást kannibalizálják, egymástól szipkázzák el a képvise- lőket, szavazókat – miközben a Fidesz boldogan él, virul.

Ideje lenne valami értelmeset mondani az embereknek, de legfőképp valami értelmeset csinálni a mindenféle átigazolások és himihumik helyett. Szerintem.

H.Gy.

*

„… a különböző pártokban kialakult stratégiák, legalább is így kívülről nézve, inkább arról szólnak, hogy a meglévő tortát hogyan tudjuk átszeletelni, átosztani úgy, hogy nekünk minél nagyobb szelet jusson ebből. (…) Nem pedig arra, hogy ez a torta növekedjen, hogy talán kívülről húzzanak be új szavazókat, vagy valamifajta ilyen gondolkodás lenne. De ilyesfajta gondolkodás addig nem is lesz, amíg a pártok teljesen különféle utakon járnak, amíg nem tudjuk azt, hogy milyenféle stratégiával indulnak az önkormányzati választáson, illetve az ezzel egy napon tartott Európai Parlamenti választáson." (Virág Andrea, Republikon / atv.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr8418065692

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása