A mi Józsefvárosunk

Bontandó bérházakról XIV. [282.]

Magdolna utca 36., 41. és 51.

2022. október 28. - Amijo

És akkor most megint a módosításokkal elfogadott kerületi vagyongazdálkodási terv szerint bontandó önkormányzati bérházakról.  Aki esetleg a „szabvány” felvezető szöveget is szeretné ismét elolvasni, például ITT is megteheti. Most a Magdolna utca 3 (rom)háza került sorra…

*

Magdolna utca 36. (Hrsz.: 35354)

1880 körül Gerstenbrein Leonárd megrendelésére épült földszintes lakóház, egyike a környéken itt-ott (még) látható, régi építésű, átriumos szerkezetű falusias házaknak. Épületszárnyai már szinte romosak, így nem meglepő, hogy a Terv bontandónak jelölte.

magdolna36.jpg

Magdolna utca 41. (Hrsz.: 35445)

A földszintes – nagyon rossz állapotú – iparosház maradványa. Valamikor 1890 körül építették Tasch Tóbiás kerékgyártó-mester megbízásából, ennél több adatot azonban nem őriz a Fővárosi Levéltár. Kevesen lakják, középtávon bontandó

magdolna41.jpg

Magdolna utca 51. (Hrsz.: 35419)

1906-ban Gersteinbrein János megrendelésére Cherváth János építette földszintes, mára már rossz állapotú lakóház. Felújítása gazdaságtalan, hosszabb távon bontandó.

magdolna51.jpg

Innen folytatjuk majd a Mátyás tér két bontandó házával. További szép estét mindenkinek.

LaMa

*

Bérlakás, bérházfejlesztés. A vagyongazdálkodási terv után elkészült Józsefváros 2022-2023 évekre vonatkozó lakásgazdálkodási terve is. Most már térképen is követhető a fejlesztések aktuális állapota – itt megtalálható a pontos címekkel, részletekkel, a közbe- szerzések eredményeivel, és a projekt aktuális állapotával.

A Vagyongazdálkodási terv központi eleme a bérház- és bérlakásfejlesztési program. Szintén ez a terv rögzítette a 130 db önkormányzati bérházzal, és az önkormányzati tulajdonú üres telkekkel kapcsolatos közép (2022-2024) és hosszú távú (2025-2029) elképzeléseket. Kijelölte a bontandó, a felújítandó, a funkcióváltásra javasolt, az épületszerkezeti felújítást nem igénylő bérházak körét. (via jozsefvaros.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr8617965366

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása