A mi Józsefvárosunk

A héten történt, röviden [217.]

Az orosz-ukrán háború 30. napja.

2022. március 25. - Amijo

Több jel is arra utal már, hogy az oroszok visszavettek a háborús céljaikból. (Portfolio

Miközben az Orbán-kormány egy hónapnyi tétlenkedés után tranzitpontot nyitott a BOK csarnokban, úgy néz ki, hogy Oroszország (Putyin) mérsékli Ukrajnában kitűzött céljait. Mondván, a hadműveletek első szakasza nagyjából befejeződött, mostantól a Donbász-régió teljes felszabadítására fognak összpontosítani – írja a The Wall Street Journal.

ukrajna30.jpg

Nézzük mit ír erről a Vakmajom:

  1. Putyin beismerte a vereségét azzal, hogy módosított a háború célján, ami már nem Ukrajna leigázása és bábkormány felállítása, hanem csak a szakadár területek uralása. Valószínűleg óriási veszteségek állnak mögötte.
  2. USA-EU stratégiai gázkereskedelmi megállapodás. Az EU fellép, mint gázvásárló a globális piacon. A szabad világ egysége megerősödött, és lejön a zsarnokság energiájáról.
  3. Magyarország teljesen elszigetelődött, toxikus páriává lett a nyugati szövetségi rendszeren belül, Putyin elvtelen kiszolgálása miatt Csehország és Lengyelország is egyértelműen elhatárolódott tőle. A "keleti nyitás" csőd, a putyinklón oligarcharezsim, mint modell, megbukott.

*

Szoros az egység Ukrajna mellett. Nem lettünk volna Orbán Viktor helyében: fapofával kellett hallgatnia az Európai Tanács ülésén, ahogy Volodimir Zelenszkij közvetlenül számonkérte rajta az Oroszországra kikacsintó kétkulacsos viselkedését, az Ukrajna melletti egyértelmű kiállás hiányát.

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr7617789992

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása