A mi Józsefvárosunk

Választási esélyek [199.]

Nem embert választunk, hanem arculatot.

2022. január 20. - Amijo

Aki gúnyolódik a disznót vágó Orbánon,
az aligha tudja legyőzni. (azonnali.hu

Egészen alapvetően tévednek azok, akik azt hiszik, hogy Orbánt saját pályán kell megverni. A közvélemény már régen elfogadta, hogy ez a pálya az övé, és aki oda bepofátlankodik, az csak egy hülye epigon lehet, akit tele szájjal ki kell röhögni.

orban_disznovagas.jpg

Az alkalmas kihívónak éppen ellenkezőleg, hozzáértőnek kell látszania. Nem kell, hogy szimpatikus legyen: az kell, hogy süssön róla az intellektuális fölény. Hogy ő az, aki csak röhög ezen a kis hülyén, aki kétbalkezesen elpackáz mindent, amihez hozzányúl. Aki csak lopni tud, aki semmi mást nem tanult meg.

Vannak erre alkalmas emberek szép számmal. Csak nem jutnak a tűz közelébe — éppen azért, mert alkalmasak, tehát a pártok alkalmatlan vezetői összezárnak előttük (lásd a Hadházy–Szél tandem karrierjét az LMP-ben).

Fügedi Ubul

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr5116819970

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása