A mi Józsefvárosunk

Véget ért az előválasztás [157.]

2021. szeptember 28. - Amijo

Na kéremszépen, ez is megvolt! Ma este lezárult az ellenzéki előválasztás első szakasza. Eredményeket persze még nem tudni, annyi azonban biztos, hogy a résztvevők száma bőven meghaladta a 600 ezret. (A részvételi számokat itt közölték minden nap.)

elovalasztas2.jpg

Az eredményeket holnap délutántól az előválasztás Facebook-oldalán teszik közzé; óránként hozzák majd nyilvánosságra a 106 egyéni választókerületi eredményeit. Érthető okokból a miniszterelnök-jelölti választás eredménye lesz utolsóként nyilvános.

Ennyit mára, jóéjt!

P.s.: Itt meg – remélhetőleg utoljára – Tóth Csabáról: Jobban megérte már elengedni - Tóth utolsó napjai a kampányban. Erős jelek mutatnak rá, hogy mind a visszalépése, mind a tá- mogatás megvonása mögött a legfontosabb ok az lehetett, hogy Tóth egyszerűen nem áll jól a zuglói előválasztáson. Az elmúlt napokban a választókerületből érkező informáci- ók mind erről szóltak, kedd reggel pedig erről írt egybehangzóan a hvg.hu és a Telex is.

UPDATE 2021.09.29.: Késő este, még nem hivatalos eredményként nagyon úgy néz ki, hogy Jámbor András nyeri a VIII-IX. kerületi körzetet.

*

Az ellenzéki összefogás történetét, annak lépéseit, az Index ebben a cikkében foglalta össze. Ugyancsak itt olvashatják el, hogy kik indultak a 106 egyéni körzetben. Az ajánlásgyűjtési időszak augusztus 23-án kezdődött és szeptember 6-án zárult, egyéni országgyűlési képviselők esetén négyszáz, miniszterelnök-jelölteknél húszezer aláírás volt az induláshoz szükséges minimum, utóbbit Pálinkás Józsefnek nem sikerült teljesítenie, így öt kormányfőaspiráns – Karácsony Gergely, Jakab Péter, Dobrev Klára, Márki-Zay Péter és Fekete-Győr András – maradt versenyben. (via Index)

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr4116703348

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása