A mi Józsefvárosunk

Nagyon sokat gondolkodtak [131.]

2021. július 06. - Amijo

Vasárnap kiderült, hogy az MSZP-Párbeszéd hivatalosan is Jámbor Andrást támogatja az előválasztáson Budapest 6-os választókörzetben, azaz nálunk. (Jámbor függetlenként, a Szikra Mozgalom külső támogatásával méretteti meg magát.) A szomszédos Zuglóban meg – ahol jókora vihart (és hisztériát) keltve Hadházy Ákos elindult a kerület fura-ura, Tóth Csaba ellen – a Magyar Kétfarkú Kutya Párt állt be Hadházy mögé.

hadhazy4.jpg

Ezt Kovács Gergely, a párt elnöke Facebook videoüzenetben jelentette be tegnap. Tóth Csaba nem olyan gáz – olvasható a videóban Kovács pólóján, miközben a háttérben mintha elásnának valakit. Hadházyt  a Momentum* indította és támogatja, míg az MSZP mellett a Párbeszéd, a DK és a Jobbik is kiállt Tóth Csaba mellett.

tothcsaba2.jpg

A Kutyapárt vezetője szerint sokat gondolkoztak azon, hogy a két jelölt közül végülis kit támogassanak. Mint mondta:

Tóth Csaba nem olyan gáz. Máshol is előfordult, hogy eltűntek képviselők, az, hogy a feleségének cége besegít a zuglói önkormányzatnak, szintén egy remek dolog, és rengeteg emberrel gyarapította az MSZP párttagsá- gát Vas megyében, ami szintén becsülendő.

Viszont úgy látjuk, hogy a szavazóinknak ez nem megy le a torkán. Szóval mi az előválasz- táson Zuglóban Hadházy Ákost támogatjuk – tette hozzá.

(Megj.: Zugló a Kutyapárt egyik legerősebb kerületének számít, a 2019-es önkormányzati választáson a XIV. kerület volt az egyik, ahol képviselőt sikerült bejuttatniuk az önkormányzatba.)

Így legalább nálunk is és Zuglóban is lesz valamilyen tétje (és értelme) az ellenzéki előválasztásnak.

P.s.:168 Órának adott interjút Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő, amely- ben beszélt az előválasztási kampány durvulásáról, Zuglóról és Tóth Csabáról is.

*A Momentum mellett Hadházyt támogatja még Márki-Zay-féle Mindenki Magyarországa Mozgalom és a CivilZugló Egyesület.

*

Az előválasztás július 26-tól kezdődik, amikortól a jelöltek formálisan is bejelentkezhetnek az előválasztásra. A választókerületi előválasztásokat, valamint a miniszterelnök-jelölti előválasztás első fordulóját szeptember 18-26. között tartják meg, míg a miniszterelnök-jelölti előválasztás második fordulóját – az első fordulóban a három legtöbb szavazatot szerzett miniszterelnök-jelölttel – október 4-10. között rendezi meg az ellenzék. (Azonnali)

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr216614788

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása