A mi Józsefvárosunk

Corvin Áruház: ez volt eltakarva [102.]

2021. április 04. - Amijo

Csak egészen röviden: február közepén végre eltűnt a Corvin homlokzatáról az azt fedő védőtakaró, és elkezdődött az épület felújítása. Az emberek nagy többsége valószínűleg így még nem látta az áruházat, hiszen a homlokzatot hosszú ideig alumíniumborítás fedte. Ezt még 2018-ban bontották el. A felújítás tehát elindult, folynak a belső munkák, kezdődött a homlokzat helyreállítása, 2022-ben pedig várhatóan át is adják az épületet.

corvin2021.jpg

Még 2017 ősszén a józsefvárosi képviselőtestület döntött arról, hogy a Corvin Áruház Blaha Lujza tér felőli borítását lebontatja és támogatja a magántulajdonban álló, műemléki védettségű épület homlokzatának felújítását. A munkálatok 2018 májusában kezdődtek el.

Megj.: A tervek szerint az épület felújítása a Blaha Lujza tér rekonstrukciójával együtt, azzal összhangban valósul meg; korábban ITT és ITT és ITT írtunk minderről.

LaMa

*

Végre elkezdődött a Corvin Áruház hosszú ideje várt, 300 millió állami forintból megvaló- suló felújítása. A homlokzatot eredeti állapotára állítják vissza, így Budapest visszakaphat egy klasszicizáló stílusú palotát. Részben legalábbis. De nézzük, mi mindent látott már a legendás Corvin. (via Index)

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr4116490558

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása