A mi Józsefvárosunk

Virágozzék száz virág! [96.]

2021. március 17. - Amijo

Komoly felhők gyülekeznek: nem csak Zuglóban, hanem itt nálunk (és Ferencvárosban) is friss induló jelentkezett be az ellenzéki előválasztásra. Zuglóban Hadházy Ákos, nálunk a 6. választókörzetben Jámbor András – gondolom itt is lesz emiatt hörgés meg fogaknak a csikorgatása a pártok részéről – de majd meglátjuk. Még tévedhetek is. A választók meg döntsenek a megfelelő, legesélyesebb ellenzéki jelölt kiválasztásról.

jambor_andras.jpg

Amikor eldöntöttem, hogy elindulok, pontosan az motivált a döntésben, hogy egy erős közösséget hozzak létre, hogy minél több olyan embert meg tudjunk mozgatni ebben a kampányban, aki egyébként nem csatlakozna magától a hatpárti összefogáshoz, és Orbán Viktorék legyőzéséhez. Annak a 100 aktivistának a többsége akikkel elindulunk pontosan ilyen ember, és büszke vagyok, hogy a kormányváltásért folytatott harcba új embereket és új gondolatokat tudok behozni. Mert 2022-ben minden aktivista, minden szavazat számítani fog! (…) Ehhez pedig te is kellesz! Írd alá a honlapomon lévő formot, támogass és csatlakozz! (Jámbor András)

A Mérce alapítója és korábbi főszerkesztője, a netadós tüntetések egyik szervezője még szombaton jelentette be indulását Facebook-oldalán és tette közzé a  „Szerezzük vissza a jövőnk” című programját. Jámbort ugyanaz a Szikra mozgalom indítja, amelyik 2019-ben Pikó András, Baranyi Krisztina és Karácsony Gergely kampányát is segítette.

*

A DK, a Jobbik, az LMP, a Momentum, az MSZP és a Párbeszéd még február végén állapodott meg arról, hogy mind a 106 választókörzetben lesz előválasztás, ahol nem csak a pártok, hanem civilek jelöltjei is indulhatnak majd. Az előválasztás augusztus 23-án kezdődik, és október 23-ig minden kérdést eldöntenek. Az egyéni képviselőjelöltekre egy fordulóban, a miniszterelnök-jelölt személyére két fordulóban lehet majd szavazni. Képviselőjelöltként 400, miniszterelnök-jelöltként 20 ezer támogatói ajánlást kell összegyűjteniük az induláshoz. A lebonyolítással pedig az általuk felállított Országos Előválasztási Bizottságot bízzák meg.

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr7916468702

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása