A mi Józsefvárosunk

Egy karrier története [95.]

Amit eddig is sejtettünk (meg tudtunk is).

2021. március 14. - Amijo

És felnőttem, és ITT VAGYOK!
És kaptam fényes színpadot
És jól esik a pompa meg a fény.
(Mikó István: Breki-blues)

Csuda dolgok történhettek, történtek itt a kerületben az elmúlt tízegynehány évben. Új és újabbnál is újabb érdekességek derülnek ki azzal kapcsolatban, hogy a Józsefváros Közösségeiért Nonprofit Zrt.-nél hogyan is kezelték a közpénzt, és hogy minden gátlás nélkül hogyan és milyen bőkezűen osztogatták azt – egymásnak. (Lásd előző poszt). Most a Józsefváros újság részletezte is ennek menetét, és nevesítette is azokat, akik a cégnél – igazgatósági tagokként – a képviselőtestület tudta nélkül pl. egymásnak több milliós lelépési pénzeket osztogattak.

kovacs-becskei-barbara.jpg

Mint írják, a száz százalékban önkormányzati tulajdonú cég igazgatóságának elnöke a vizsgált időszakban Kovács Barbara (korábban: Kovács-Becskei Barbara) volt. Akik elég idősek – de ennek ellenére a memóriájuk még jó – azok emlékezhetnek rá, hogy a hölgy nem nálunk kezdte ragyogó pályafutását (és barátkozását a közpénzzel), hanem a VII. kerületben, onnan importálta hozzánk valami ismeretlen okból a korábbi kerületvezetés.

De kezdjük az elején: 2006-ban az akkor még igencsak fiatal Kovács-Becskei Barbara a VII. kerületben indult az önkormányzati választáson (akkor még csak Becskei Barbara volt), nem nyert, de amikor 2008 októberében Deutsch Tamás zavaros körülmények között lemondott önkormányzati képviselőségéről, a megüresedett mandátumot – hogy hogy nem – a kompenzációs lista 9. helyén szereplő Becskei kapta meg. (Itt van két fotó a mára elfeledett múltból, amikor még a szomszédos Erzsébetvárosban sertepertélt...)

becskei_7ker.jpg

2010-ben ugyan nem lett képviselő a VII. kerületben, de a frissen megválasztott Vatta- mány Zsolt javaslatára jelentős havi "mellékeshez" jutott: az önkormányzat által kötött határozatlan idejű szerződés szerint a Bimage nevű cégen keresztül havi nettó 224 ezer forintot számlázhatott ki "kapcsolattartás a nem önkormányzati tulajdonú társasházakkal" címén. (Az alapvetően PR- és kommunikációs tanácsadással foglalkozó Bimage Kft.-nek a cégjegyzék szerint Becskei nemcsak ügyvezető igazgatója, de tulajdonosa is volt ekkor.)

Becskei K. Barbara, akit – mint mondta – ingatlanfejlesztési, marketing-, és pr-területeken végzett szakmai múltja miatt választottak a posztra. „Önkormányzati képviselői mandátumomat csak október 3-ig kívánom megtartani, utána nem indulok a választásokon, hanem abszolút szakmai munkát végzek.” (Index, 2010.08.06)

Így aztán új seprűként (úgy értem, nálunk új) a hölgy megérkezett hozzánk; és 2011-ben már ő irányította az önkormányzat Közösségi Házát. 2015-ben aztán új, gigantikus Zrt.-t alapított az önkormányzat „a közművelődési és kulturális feladatok hatékonyabb megoldása érdekében”, ekkor történt a Józsefvárosi Közösségi Házak, a JóHír kft., és a Józsefvárosi Gyermeküdültetés összeolvasztása. Az önkormányzati tulajdonú új céget, a Józsefváros Közösségeiért Nonprofit Zrt.-t persze Kovács Barbara vezethette, gondolom megint az „ingatlanfejlesztési, marketing-, és pr-területeken végzett szakmai múltja miatt”. (Jelenleg ide tartozik a Kesztyűgyár Közösségi Ház, a H13, az éppen nem működő Józsefvárosi Galéria, a Józsefváros Újság, és ez a cég felel az üdültetésért is.)

Aztán jött a mindenkit, de legfőképp a Fideszt meglepő 2019-es égszakadás-földindulás, tarolt az ellenzék – és elkezdtek sorra kiderülni a dolgok. Azaz, hogy a cégnél miképpen is veszítette el szorgosan (és gátlástalanul) közpénz jellegét a köz pénze.

Itt tartunk most, az önkormányzat jelenlegi vezetése pedig büntetőfeljelentést tett ismeretlen (?) tettesek ellen. Tessék elolvasni a fentebb belinket JKN-ről (és hősnőnkről) szóló cikket a Józsefváros újság oldalán. Leírtak alapján van egy olyan érzésem, hogy egy kerületeken átívelő, hosszú évek óta tartó (párt)karrier itt és most véget fog érni…

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr2616463100

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása