A mi Józsefvárosunk

Mit is mondhat erre az ember? [94.]

Amit eddig is tudtunk (de nem sejtettünk).

2021. március 11. - Amijo

Pikó Andrásék feljelentést tettek
az előző kerületvezetés ügyei miatt. (444.hu

A hírek szerint a napokban lezárult a Józsefváros Közösségeiért Nonprofit Zrt.-nek „a 2019-es önkormányzati választások előtti működésének anomáliáit feltáró" vizsgálata. Pikó András fb-bejegyzése szerint a cég a jogszabályoknak nem megfelelő, pazarló gazdálkodást folytatott, szabálytalanul használt fel közpénzt, mellyel megkárosították az önkormányzat költségvetését, így több ügyben is felmerült a hűtlen kezelés gyanúja. (Az erről készült vezetői összefoglalót feltették az önkormányzat honlapjára, itt olvasható.)

jkn.jpg

Az ellenőrzésről készített vezetői összefoglaló – többek közt – megállapította:

A Társaság vezetése pazarló gazdálkodást folytatott. Nem voltak tekintettel az Önkormányzat teherbíró képességére, illetve arra, hogy közpénzből költekeznek. A feladataik ellátásához elegendőek lettek volna a jó minőségű, megbízható, középkategóriás mobiltelefonok, illetve számítástechnikai eszközök is. Ezzel ellentétben, rendszerint a legújabb és legdrágább, prémium kategóriás eszközöket vásárolták.

Ezek az eszközök több éven keresztül szolgálhatták volna a Társaság működését, azonban számos esetben éven belül amortizálták, vagy selejtezték azokat. Ezzel a gyakorlattal szándékos kárt okoztak Zrt.-nek, illetve vizsgálni szükséges, hogy mely bűncselekményeket követték el a fentiekben részletezett visszaélések során

... megdöbbentő a JKN-nél feltárt korrupt gyakorlatok kiterjedt volta és kicsinyessége. Nagy pénzeket nyúltak le, de nem lehet mondani, hogy ne hajoltak volna le minden forintért és ne ott fogták és rakták volna zsebre a közpénzt, ahol csak tehették. Pl. nagy értékű telefonokat kaptak, csak hogy pár hónap múlva leselejtezzék őket – maguknak. (Pikó András)

Mindenesetre a kerület jelenlegi vezetése a most feltárt „anomáliák” egy jó részét olyan súlyosnak ítélte, hogy ismeretlen tettes ellen büntetőfeljelentést tett. Pikó szerint „van olyan ügy, amelyben már nyomozás, illetve tanúmeghallgatás zajlik”. Pont.

Mit is mondhat erre az ember? Maximum, hogy nincs itt olyan nagyon nagy meglepetés, ugyanazt csinálták fiuk „kicsiben”, mint tették – és teszik – azt az egész országban. Most épp csak helyben szembesülünk a finomkodva anomáliáknak nevezett disznóságokkal.

Kíváncsian várom a nyomozás eredményét. Gondolom, seperc alatt meglesz...

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr716458374

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása