A mi Józsefvárosunk

Egy önmagáért... [88.]

... mindenki mindenki ellen.

2021. február 19. - Amijo

Tóth Csaba, a zuglói MSZP-s egy fideszes politikus
Hadházy Ákost támadó videóját osztotta meg.(via 444.hu
Elegáns. Mint mindig. 

Dicstelen politikai pályafutásom egyik utolsó és döntő vereségeként nem tudtam megvédeni a tagfelvételnek azt a szabályát, hogy a jelentkező belépését a taggyűlésnek jóvá kelljen hagynia. — Örüljünk, ha egyáltalán jön hozzánk valaki! — mondták a lazítók, és lesöpörték ellenvetéseimet.

toth2004.jpg

Fotó: nyugat.hu

Tóth Csaba, alias ToCsa 2002-ben Vas megyében kezdte nagyívű politikai pályáját. Azért ott, mert ebben a megyében volt a legkevesebb tagja az MSZP-nek — akkoriban mintegy ötszáz. Ők lettek a „régiek”, akik minden alkalommal kisebbségbe szorultak. ToCsa ugyanis megfizetett néhány embert, hogy „szervezzenek” tagokat. Párezer forintokat adtak olyan embereknek, akiknek számított ennyi pénz. Ezért csak be kellett lépniük az MSZP helyi szervezeteibe, meg kellett jelenniük a tisztújító taggyűléseken, és ott ToCsa jelöltjeire kellett szavazniuk.

Csatlakozott az akcióhoz néhány másod-, harmad- stb.-hegedűs a maga embereivel; közülük Zuschlag János volt a legismertebb. Az újak száma fél év alatt elérte a hatszáz főt, és minden posztra ToCsa jelöltjeit választották meg.

A „régiek” ezért bepanaszolták a megyei egyeztető bizottságnál, ahol még az ő embereik voltak többségben. A bizottság megállapította a sorozatos csalásokat, és kizárta ToCsát a pártból. Ezt a döntést a tagság gyarapodásának örvendező Országos Etikai és Egyeztető Bizottság megsemmisítette, ToCsát visszavette — naná, hogy ő lett a megyei elnök. Ez- után kitört a balhé; az egyre kínosabb helyzetben a Vas megyei szervezetet feloszlatták, majd az „újak” nélkül alakították újra.

A különféle „hegedűsök” pozíció nélkül maradtak, ezért otthagyták Vast, és más megyékben kezdték ugyanazt újra — de már kevésbé arrogánsan.

Zuschlag Kiskunhalast választotta; oda léptette be az általa vezetett ifjúszocikat. Nem sietett: öt év alatt emelkedett a megyei elnök pozíciójába. A helyi ügyeket bizalmasaira hagyta, és ha „le” kellett utaznia taggyűlésre, ezt úgy kommentálta, hogy „Na, megyek a parasztjaimhoz”. Azzal nem számolt, hogy gyüttmentek maradnak ő is, az emberei is. A helyiek ahogy tehették, úgy bemártották őket, mint a fondübe — jött az ún. „Zuschlag-ügy”, mellé a befolyással üzérkedés és további bűncselekmények gyanúja: a közeg kivetette őket magából.

Tóth Csaba másodjára Zuglót szállta meg. Egy éven belül itt is ő lett az elnök, a „régi” vezetők pedig átléptek az MSZDP-be (azóta se hallott róluk senki). ToCsa afféle új panamává alakította a kerületi MSZP-t (maffiát mondani helytelen lenne, mert véres leszámolásokról nem tudunk). Ennek leglényegesebb és legjövedelmezőbb eleme a Fidesz-frakcióval összefogva szabályozott parkolás, amit sikerült úgy megcsinálni, hogy az autósok fizessenek, de a kerület ne kapjon gyakorlatilag semmit. Emellett komoly kavarok vannak a szociális bérlakások körül, és úgy hírlik, a Liget-programba is sikerült beleártania magát. De az aprópénzt se veti meg, egészen a pár százezer forintos, szóban kötött szerződések ki nem fizetéséig.

Az MSZP szervezeti kultúráját, aminek lényege, hogy „szavazunk a ti jelöltetekre, ha ti szavaztok a mi jelöltünkre”, mintha egyenesen rá szabták volna. Igaz, hogy 2010-ben nem választották ogy-i képviselővé, de mégis az lett, mert Horváth Csaba lemondott mandátumáról, és ő ülhetett a helyére. Horváth a következő 9 évben ahány ogy-i, illetve önkormányzati választáson elindult, annyiszor szenvedett vereséget — mígnem 2019-ben (akkor éppen a főpolgárjelöltek előválasztásán sikerült kikapnia) ToCsa ki nem találta, hogy legyen ő a zuglói polgármester — ennek aztán meg is választották (az általános Fidesz-ellenes hangulatban).

No de most komoly felhők gyülekeznek. Az teljesen nyilvánvaló, hogy ha Hadházy lesz itt az ogy-i képviselő, nem fog részt venni a kerületi összefonódásokban. Sőt, mivel ő az ilyesmik felderítésére szakosodott, föltehetőleg különös gondot fordít az eddigiek tisztázására.

Tehát ki kell nyírni.

Karaktergyilkosság Nem Akadály!
(Feltéve, Hogy Halakkal Nem Kell Dolgozni.)

Fügedi Ubul

*

Bónusz: Tóth Csaba szerda reggel Fiala János Keljfeljancsi című műsorában: Hadházynak és a Momentumnak a fideszes körzetekkel kéne foglalkoznia. „Hadházy úgy váltogatja a pártjait, mint más az alsógatyáját.” – fogalmaz Tóth. (via Mérce)

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr1016433088

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása