A mi Józsefvárosunk

Mi lesz ebből, édösapám? [75.]

2021. január 08. - Amijo

Mi lesz ebből idösapám? Szelemenfa édös fiam!
20 perc múlva: Mi lesz ebből idösapám? fagerenda. 20 perc múlva: Mi lesz ebből idösapám? csákánynyél. 20 perc múlva: Mi lesz ebből idösapám? fakanál! 20 perc múlva: Mi lesz ebből idösapám? fogpiszkáló, ha el nem cseszem! 

Áll a balhé, megy az üzengetés a káptalanfüredi gyermeküdülő kapcsán. Kezdődött azzal, hogy Szabó Tünde sportért felelős államtitkár levélben értesítette az önkormányzatot, az EMMI mégsem járul hozzá a tábor fejlesztése ügyében kért határidő módosításhoz. Ezért az állami támogatás visszafizetésére kötelezik az önkormányzatot márciusi határidővel. (Tavaly év végén kellett volna átadni készen a  tábort; a terv- és költségvetés változások, az áremelkedések, az újratervezések és a Covid ellenére.)

kaptalanfured1.jpg

Fotó: Mohos Márton / 24.hu

Pikó szerint 2019 októberében ők egy félkész beruházást vettek át, és teljesíthetetlen volt a 2020 évvégi határidő. „Az évekig tartó fideszes bénázás alatt megemelkedtek az építési költségek, ezért az eredeti költségvetés már nem volt elegendő a projekt megvalósítására, így az újratervezése is elkerülhetetlenné vált” – írta.

A kerület korábbi polgármestere, Kocsis Máté rögtön visszaüzent, hogy „Pikóéknak annyi dolguk lett volna, hogy 2020-ban az 1 milliárdos állami támogatásból befejezik (a munkála- tokat), de hónapokig nem csináltak semmit.” És egyúttal jelezte, hogy pert indít Pikó ellen, amiért a polgármester többek közt azt írta, hogy mindez „Kocsis Máté bosszúja”.

Megj.1.: Egyébként a 24.hu egy 2019-es cikkében azt írta, hogy az akkor még fideszes vezetésű önkormányzat hosszú éveken keresztül képtelen volt átadni a gyermeküdülőt. És hosszasan sorolták ennek okait.

Megj.2.: Ezt megelőzően pedig – még 2017 nyarán – az Index írta meg, hogy a lakó- és kiszolgálóegység felújítása mellett sportcsarnokot kezdtek építeni az önkormányzat gyerektáborában. Így aztán rögtön ki is vágtak egy csomó fát, mert ugye egy gyerektábor nem lehet meg sportcsarnok nélkül. Főleg nem, ha kézilabdáról van szó. A kormányhivatal szerint ugyan „csak” 69 fát vágtak ki, de az akkori légifelvételek tanúsága szerint a 3,2 hektáros telken lévő erdő nagy részét kiirtották, hogy ott – a sportcsarnok mellett – edzőtáborozásra is alkalmas apartmanházakat és különféle sportlétesítményeket építsenek.

Az azóta is oda-vissza tartó bruszt legújabb fejleményeként – reagálva Kocsis bejelenté- sére pár napja Pikó András egyebek mellett ezt írta az fb-oldalán:

Olvasom, Kocsis Máté beperel azért, mert a józsefvárosiak elleni politikai bosszúhadjáratának tartom azt a döntést, amivel a kormány megpróbálja ellehetetleníti a józsefvárosi önkormányzat káptalanfüredi üdülőjének megépítését. (Sára Botond is beperel, de ez lényegtelen és vicces mellékszál, Sára csak annyira volt képes, hogy bátran megosztotta Kocsis Facebook-posztját.)

Nagyon helyeslem a fideszes frakcióvezető döntését! A perben legalább lehetőségünk lesz nyilvánosan megerősíteni az igazságot arról, milyen erőfeszítéseket tettünk a Kocsisék évei alatt elbaltázott beruházás befeje- zéséért és bemutatni, mi történt 2015 és 2019 vége között Káptalanfüreden.

Nos, itt tartunk ma. Hogy mi lesz mindebből, fogalmam sincs. De erősen remélem, hogy a nagy fúrásfaragás közepette nem fogpiszkáló. Ha pedig valaki esetleg elvesztette volna a fonalat a dühödt egymásra mutogatás közben, a jozsefvaros.hu-n most olvasható egy összefoglaló a legutóbbi eseményekről, lásd. lentebb.

P.s.: Káptalanfüred: itt a kormányzat válasza. Válaszolt a Józsefváros újság kérdéseire a káptalanfüredi tábor állami támogatását előbb visszavonó, de ígérete szerint a pénzt talán mégis megadó minisztérium, ám válaszuk több kérdést vet fel, mint ahányat megválaszol.

Nekem azért nagyon úgy tűnik, hogy a kormány (és dr. Kocsis) csuklóztatni akarja az önkormit (és persze Pikót). Szerdán ugyanis kiderült, hogy a kerület mégis megkaphatja az állami támogatást. Csak éppen szépen kérnie kell az önkormányzatnak.
Ül. Pacsi. Jókutya...

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr1716378040

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása