A mi Józsefvárosunk

Kéne egy lista... [66.]

2020. december 10. - Amijo

Megsemmisíthetik a színművészetisek félévét. A szerda éjjel megjelent kormányrendelet ad erre lehetőséget. (Ez egy kéthetes hír, de akkor a nagy hajtásban nem vettem észre…) 

Kormányunk — természetesen a járványügyi veszélyhelyzetre hivatkozva, tehát a törvé- nyeket felülbíráló jelleggel — rendeletet alkotott arról, hogy a Színház- és Filmművészeti Egyetemet "fenntartó" (és alapvetően olajipari szakemberekből álló) kuratórium utólag megsemmisítheti a szabályosan végigoktatott félévet, ha saját hatáskörében úgy ítéli meg, hogy azt nem tudta "ellenőrizni" (mert ugye ez az, amire az olajipari szakemberek- nek egyéb munkájuk mellett igényük van, és ez az, amihez fenemód értenek).

parlament2020.jpg

Kéne egy lista azon képviselők neveivel, akik ezt a felhatalmazási törvényt megszavazták. Minden nap, ahogy a gépet bekapcsoljuk, ez a lista jelenne meg előttünk, amíg lelkünkbe nem ég.

Igazából persze nem kéne ilyen lista. Azért nem kéne, mert ez a lelkünkbe égés nem cél lenne, hanem eszköz. Annak eszköze, hogy márpedig ezekre az emberekre ne szavaz- zunk soha, semmilyen körülmények között, még lakógyűlés delegáltjának se.

Mivel pedig ilyen hatása nem lenne, az egész teljesen fölösleges (lenne).

Fügedi Ubul

***

Az oktatási jogok biztosa, Aáry-Tamás Lajos több hétig tartó vizsgálat után megállapította, hogy az innovációs miniszter által kinevezett új kuratóriumnak nem áll jogában felfüggeszteni az oktatást a Színház-és Filmművészeti Egyetemen (SZFE) – tette közzé az ombudsman jelentésének eredményét az egyetemük autonómiájáért kiálló SZFE-hallgatók kommunikációs szolgálata. (via Napi.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr4716328192

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása