A mi Józsefvárosunk

945. Kérdezhetek?

2019. december 08. - Amijo

Azért az szép dolog, hogy ennyien és ilyen szorgosan őrizték, védték a kerület értékeit, javait az elmúlt években. Dr. Kocsis az építészeti értékek védelméből* vette ki derekasan a részét, a közvetlen előd, Sára Botond és csapata meg a motorizáció élharcosaként az anyagi (köz)javakból. Ugyanis most épp az derült ki, hogy ez utóbbi sem fukarkodott a rábízott közpénzzel, csekély százötvenmillió forintot költöttek el autóhasználatra az elmúlt öt évben. Mert ők voltak az őrzők. Értékeink őrzői. Aha.

piko_onkori_auto2019.jpg

Sára Botondot a személyi használatra kapott önkormányzati autója mellett
egy saját sofőrrel ellátott hivatali autó is szolgálta.

De nézzük mit írt tegnap ez utóbbiról Pikó András az fb-oldalán:

Miközben látom, azt harsogja a kormánypropaganda, hogy a legfőbb dolgunk, hogy saját magunkra költsük a józsefvárosiak pénzét, folyamatosan áll össze a kép, mire költött az előző városvezetés. Józsefváros a kerület vezetőinek autóhasználatára az elmúlt öt évben összesen 150 millió forint közpénzt költött. A volt polgármestert, Sára Botondot személyi használatra kapott önkormányzati autója mellett egy saját sofőrrel ellátott hivatali autó is szolgálta. Az egyik alpolgármester személyi haszná- latra kapott egy autót, a másik alpolgármestert egy sofőrrel ellátott hivatali autó szállította, és a polgármester kabinetfőnökét is egy személyi használatra átadott autó segítette a munkájában.

Láttam havi 120 ezres üzemanyag elszámolásokat is. Ilyenkor megerősödik az emberben az érzés, hogy ha nem váltják le a fideszes elődöket a választók október 13-án, akkor flexszel kellett volna kivágni őket a hivatali autójukból.

Ezek a gépjárművek most a Hivatal előtt foglalják a parkolót. Az elmúlt hónapokban én használtam egyszer az egyiket, melyet külön kisfilmben örökített meg a kormány által kitartott propagandamédia, egyszer pedig az egyik alpolgármester ült bele és ment valamilyen tárgyalásra. Nincs szükségünk 7 autóra.

Kettőt megtartunk, mert valóban lehetnek olyan feladatok, amelyekre hivatali autót kell igénybe vennünk - de rendesen a Polgármesteri Hivatal működését fogják szolgálni és külön sofőrünk biztosan nem lesz. Két autót átadunk a Közterület-felügyeletnek, mert nekik szükségük van az elöregedett járműparkjuk frissítésére, egyet pedig a kerületi idősek gondozásában fogunk közösségi szolgálatba állítani.

Két autónak keressük még a helyét, ahol a legjobban tudják szolgálni a józsefvárosiakat.

Kérdezhetek? Mindennek, ill. a sorban előbuggyanó „apró kis ügyeknek” lesz valamikor, valami, bármiféle következménye?

P.s.: Meg az is érdekelne, hogy dr. Kocsis házbontásos, felújításának mondott családi építkezésének lesz-e valami következménye? Vagy ennyi volt, a ház kiment az ablakon, oszt’ jónapot?

*A településképi védelem alatt álló Tisztviselőtelepen található, de egyedileg nem védett ház műszakilag ugyan leromlott állapotban volt, de a helyreállítása is megoldható lett volna. Ennek ellenére 2017 nyarán teljes egészében elbontották – méghozzá a műemléki hatóság tudta nélkül – majd az eredetihez úgy ahogy hasonlító, de jóval nagyobb házat húztak fel a helyére, amit a VIII. kerületi polgármesteri hivatalnak kellett (volna) engedélyeznie.

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr3815343708

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása