A mi Józsefvárosunk

937. Kerületi rendőrhiány

2019. november 14. - Amijo

A fővárosban Józsefvárosban a legnagyobb a rendőrhiány – írta pár napja Pikó András az fb-oldalán. ezért rögtön az alakuló ülés másnapján felkereste a kerületi rendőrkapitányt s elkezdték a tárgyalásokat arról, hogyan lehetnek úrrá ezen a helyzeten. (Nem is értem ezt, pedig mennyi, de mennyi zseniális ötlete volt anno dr. Kocsis Máténak ezügyben…)

Egy kezdő rendőr nettó fizetése 120 ezer forint körül van, ezért a legnagyobb támogatás, amit az önkormányzat nyújthat, a szolgálati lakás. Jelenleg is több mint félszáz szolgálati lakást biztosít az önkormányzat a kerületi rendőröknek, amennyiben erre lehetőségünk lesz, ezt a számot emelni szeretnénk. Közben új közbiztonsági koncepciót alkotunk, melynek célja a hatékony, a polgárok közösségeire is építő, humánus önkormányzati közbiztonsági szolgáltatások nyújtása lesz

– írta Pikó

Megj.: most a Diószegi és a Korányi utca sarkára még 2012-ben kipakolt és pár évig „működtetett”,  minden helyi bajt megoldó bádogrendőrséget hagyjuk, de ott van a Lujza utcai „Rendőrház”, azzal mi van? Nem kevés pénzbe került, és "páratlan sikertörténetként" tálalva, hatalmas hacacáré közepette lett átadva – szintén 2012 nyarán. Utolsó hírként annyit lehetett hallani róla, hogy a 175 millióért felújított házban hosszú ideig üresen álltak a lakások, nem nagyon sikerült „megtölteni” azokat, mert a rendőrök nem igazán akartak családjukkal pár utcányira (vagy ugyanabban az utcában) lakni, ahol az általuk elfogott bűnelkövetők rokonsága is lakik. Egy másik hír 2016-ban pedig arról szólt, hogy az épület két földszinti lakása már vizesedett (rohadt, ha úgy tetszik), és több mint 3,5 millióból lehetett csak rendbehozni…

Aztán még itt van ez is: józsefvárosi polgármestere az Indexen élőben beszélt arról, hogy „van egy csendes háború, vagy inkább egy gyömöszkölés“ az apparátussal, az általa vártnál lassabban áramlanak az általa kért információk. Pikó elég durva példákat hozott az átadás-átvételi nehézségekre:

  • sokáig nem kapta meg az önkormányzati honlap belépőkódjait;
  • nem fér hozzá a „Józsefváros“ újsághoz;
  • a kerületi újság Facebook-oldalát az átadás előtt átnevezték „Józsefvárosért” -re, és elvitték az önkormányzattól;
  • a szerkesztőség az összes anyagot letörölte a számítógépről, ami Pikó szerint nemcsak aggályos, hanem törvénysértő is.

Pikó és csapata csak most kezdi el felmérni, mi is folyt korábban az önkormányzatban, az általa felkért informatikai cég vizsgálja, történt-e adateltüntetés – írja még az Index.

*A Lujza utca 14. alatti házban 2012 nyarán készült el az a tizenkét önkormányzati lakás, amelyet az önkormányzat a józsefvárosi rendőrök számára újított fel. Az átalakítás során másfél, illetve kétszobás összkomfortos, egyedi gázfűtéses lakásokat alakítottak ki, a ház hátsó részén parkolóval minden lakáshoz. A 2012-ben 175 millió forintból megvalósult beruházást Kocsis Máté mutatta be a nagyközönségnek és Pintér Sándor belügyminiszternek.

További szép estét.

***

Ezt meg csak úgy a legvégire, habnak a kerület (meg az itt lakók) tortájára: a tél köze- ledtekor több józsefvárosi lakóházban szünetel a gázszolgáltatás, a szolgáltató kivonult, mért és nem adta vissza a gázt. Mert kívül-belül rohadnak a vezetékek. (via HVG)

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr1015306264

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása