A mi Józsefvárosunk

933. Mai Pikó (13)

2019. november 01. - Amijo

Polgármesteri aprómunkák

Néha olyan dolgokról is döntenie kell az embernek, amivel szembesülve először leesik a székről. "Kapnak-e idén Mikulás-csomagot a képviselők? Mire én: miért eddig kaptak?!" Kiderült, a kérdező arra gondolt, hogy készüljenek-e Mikulás-csomagok az óvodákba, hogy a képviselők bevihessék és szétoszthassák a gyerekeknek. Komolyan. Állítólag volt olyan képviselő, aki maga öltözött be Mikulásnak.

Mikulás a sarokban, kisszéken – 2016. (Fotó: jozsefvaros.hu)

Úgyhogy ezt a hagyományt megszakítjuk, idén nem a képviselők osztogatnak csomagot, hanem rendes, nem-politikus Mikulások. Viszont idén is lesz jégpálya, és a téli szünetben a korcsolyabérlést is ingyenessé tesszük, ne ezen múljon, hogy a szegényebb gyerekek tudnak-e korizni vagy sem.

Jut eszembe: nincs kerületi újság, FB-oldal, honlap és az infopontokkal is kellene valamit kezdeni. Folyamatosan dolgozunk ezen. De ha a leggyorsabban haladunk, akkor is november végén, december elején jöhet ki a már nem propaganda lapunk első száma.

(via Pikó András polgármester)

Emlék 2016-ból: ...mindenképp ejtenem kell pár keresetlen szót a már itt volt Mikulásról. Akit kerületünk fideszes önkormányzati képviselői kísértek el a kerületi óvodákba, hogy segítsenek neki kiosztani az önkormányzat által vásárolt mikuláscsomagokat. Aztán ez a segítség valahogy úgy sikeredett, hogy a pirosruhás öregurat lerugdosták a színpadról, és ők maguk osztották ki a csomagokat a kicsiknek. (Kisjézus is majd el jő - CBFM) És mivel nincs, pontosabban nem volt új a nap alatt ezt megismételték 2018-ban. Végül is tanulja meg egy életre az a kölök, hogy ki hozza az ajándékot és kinek kell hálásnak lenni!

***

Az új józsefvárosi seprű - Interjút készítettünk a kerület frissen hivatalba lépett polgármesterével, Pikó Andrással. (ittlakunk.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr4615277996

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása