A mi Józsefvárosunk

583. Kisjézus is majd el jő

2016. december 20. - Amijo

Bizony ám, mindjárt jön a Jézuska, így aztán mindenképp ejtenem kell pár keresetlen szót a már itt volt Mikulásról. Akit kerületünk fideszes önkormányzati képviselői kísértek el a kerületi óvodákba, hogy segítsenek neki kiosztani az önkormányzat által vásárolt mikuláscsomagokat. Aztán ez a segítség valahogy úgy sikeredett, hogy a pirosruhás öregurat lerugdosták a színpadról, és ők maguk osztották ki a csomagokat a kicsiknek.

mikulas_zentai.jpg

Zentai Oszkár a Hétszínvirág óvodában

Vastagbőr szúrta ki, hogy a Kocsis Máté által vezetett VIII. kerületben a fideszes önkormányzati képviselők is elkísérték a Mikulást a kerületi óvodákba, hogy kiosszák az önkormányzat által vásárolt mikuláscsomagokat. Szegény Mikulásnak ott az óvoda közepén kellett rádöbbennie, hogy jól átverték. Ahogy megjelentek a kampányszempontból fontos, csillogó szemű kis óvodások, Mikulás bácsit szépen félretolta a politika, leültette egy félreeső székre, még a kamerák is elfordultak róla, mert a lényeg az volt, hogy kedves önkormányzati képviselők ajándékozzák meg a mosolygós gyermekeket. (Index)

Minderről az önkormi honlapja egy nagyszerű, képes, fordulatokban gazdag termelési riportot közölt, ilyeneket lehet olvasni benne: „Kaiser Józsefet az ovisok dalokkal és versekkel köszöntötték...” Balogh István Szilvesztertől „a gyerekek csillogó szemekkel vették át az ajándékokat, amiket verssel és énekkel köszöntek meg”. „Nagy örömmel fogadták az ovisok a nagyszakállút és Szilágyi Demetert...” Guzs Gyulától „a gyerekek nagy örömmel vették át a csomagokat”. Kicsit odébb: Vörös Tamás adta át a kicsiknek az ajándékcsomagokat, „akik versmondással hálálták meg...”.

mikulas_sara.jpg

Sára Botond alpolgármester is ajándékokat osztogat.  (Fotók: jozsefvaros.hu)

Megjegyzem, már évek óta ezt csinálják. Az ovisok különben azért is jó hallgatósága helyi Fideszes képviselőknek, mert nem tesznek fel kellemetlen kérdéseket és a városvezetés felelősségét sem firtatják a kialakult közállapotok kapcsán. Mindenesetre alig várom, hogy a Kisjézus is megérkezzen, és szerényen ő is elkísérhesse ezeket a csupaszív képviselő hölgyeket/urakat az óvodákba. Végül is tanulja meg minden gyerek egy életre, hogy ki hozza az ajándékot és kinek kell hálásnak lenni!

Sz@rháziak.

P.s.: Szerintetek a politikusok "hivatásának feladata", hogy gyerekintézmények fenntartójának eszközvásárlását Mikulásként vagy Jézuskaként adják át? (via - 8ker)

***

Ma délután 4-kor: évente egyszer két órára a lakosságé a szó a képviselő-testületben. Aki teheti, jöjjön el! Az időpont ugyan nem a legjobb, de nem véletlenül...

Camara-Bereczki Ferenc Miklós (CBFM) - Józsefváros, Magdolna negyed

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr7312060351

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Frigyesmester 2016.12.20. 16:35:45

És akkor most kíváncsian várom azon fideszes megmondóemberek és vélemény(terror)formálók ezzel kapcsolatos megnyilatkozásait, akik kifogásolták gyerekek megjelenítését a kampányokban, vagy gyerekek politikai előnyszerzésből történő szerepeltetését, illetve gyerekek pártpolitikai célokra és politikai előnyszerzésre történő felhasználását. Ja, hogy az a fránya hazaffyaljasan nemzethy nertársy kettős mérce? AZ!
süti beállítások módosítása