A mi Józsefvárosunk

928. Sok kicsi sokra megy

2019. október 17. - Amijo

Tegnapelőtt az ATV Start vendége volt a kerület új polgármestere, Pikó András – aki „terítette a lapjait”. Beszélt a kampányról, és arról, hogy sikerült elérni személyesen is több ezer embert. Azt is elmondta, hogyan és miből fognak kormányozni Józsefvárosban – méghozzá a lakók bevonásával. Hogy kereshető formában nyilvánosságra hozzák az összes önkormányzati szerződést, és megszüntetik az eddig közpénzen folytatott pártos propagandát a Józsefváros újságban. Őrzött és ingyenes nyilvános vécéket nyitnak, és azonnal nekikezdenek egy új lakbértámogatási rendszer kidolgozásának.

karacsony_piko.jpg

Ahogy ígértem, nekiláttunk a munkának! Most a tájékozódás, az átadás-átvételre felkészülés, az új csapat kialakítása és jó néhány fontos döntés előkészítése a feladat, de ez is legalább napi 12 óra. Még nem emelkedett jogerőre a választás eredménye, leghamarabb holnap 16 órától leszek hivatalosan is Józsefváros polgármestere, de az elmúlt három nap nagyon sok, a munkámhoz hasznos élménnyel gazdagított.

(Pikó András polgármester, tegnap)

Mindehhez Pikónak a kétharmados többsége is megvan az új képviselőtestületben, a 12 körzetből ugyanis 10-et vitt el az ellenzék. Így a most megválasztott képviselők a kerületi lakók alkalmazásában végre valóra válthatják ígéreteiket.

(A kompenzációs listán a Fidesz öt képviselői – Egry Attila, dr. Sára Botond, Soós György, Zentai Oszkár – az MSZP pedig egy helyet szerzett. Ez utóbbit listavezetőként Veres Gábor kerületi MSZP-elnök kapta; nála még nem tudni, hogy korábbi ígéretéhez híven kinek a javára mond le, lép vissza…)

P.s.: Friss hír mára, csak hogy örüljünk: Újraszámoltatnák Pikó András és V. Naszályi Márta győzelmét is – írja a Mérce. Pár perccel a határidő lejárta előtt jutott eszükbe a fideszeseknek, hogy újra kéne számolni a szavazatokat. Információjuk szerint egyébként az összes olyan egyéni körzet eredményét is megtámadták a kerületben, ahol nem ők nyertek. De szép is ez, se nyerni, se veszíteni nem tudnak tisztességesen!

***

Gőzöm sincs, Pikó mennyire lesz jó polgármester, nyilván ő sem tudja, és gőzöm nincs, milyen lesz a képviselőtestülete. Egyszerre kell majd megküzdenie az apparátusban ott hagyott fideszes téglákkal és a kormányzati bosszúhadjárattal, miközben a kerület szociális problémái évtizedek óta csak halmozódtak, amivel úgy kellene valamit kezdeni, hogy az a polgári középosztály támogatását is bírja. De legalább nem volt nehéz kitalálni, hogy melyik legyen az a kerület, ahol ráírok a helyiekre, hogy tudok-e segíteni valamit így a távolból is, és ahol aztán majd figyelem is árgus szemekkel, hogy tényleg úgy haladnak-e a dolgok, ahogy arról szó volt. Laza 10.000 km távolságból valszeg nem életem leghaté- konyabb önkéntes-időszaka lesz, de sok kicsi sokra megy. (via tumblr.com)

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr9615229314

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása