A mi Józsefvárosunk

828. Patkányirtók (1)

2018. december 21. - Amijo

A hónapok óta várt patkányirtás – melynek sok házban késedelmes ügyét egészen polgármesteri szintig kellett eljuttatni – állítólag megtörtént a házban. Mármint úgy, ahogy ezt a vagyonkezelő elképzeli, hogy – minden külön értesítés helyett – lerak az udvarban néhány patkánycsapdát, aztán odébbáll isten hírével, ahogy szokta.

patkanyirtas1.jpg

A kép nem a házban készült, de a Józsefvárosban. Azonban, ha ez így megy tovább, minden sarkon belebotolhatunk hasonlóba.

Hát kéremszépen. Ezt a tevékenységet egy erre szakosodott cég embereinek kéne végeznie, s az ehhez szükséges feltételeket – lévén 100 %-ban önkoris házról szó – a vagyonkezelő- nek kéne biztosítania. De a vagyonkezelő ezúttal se értesítette a házat, így – a tavalyihoz hasonlóan, amikor csak a lezárt helyiségek kulcsait küldték ki – megint csak annyit ért a drága pénzen végzett irtás, mint halottnak a beöntés. Akkor se voltak ugyanis jelen az irtásnál az ezért felelős szerv alkalmazottai, s a kiküldött jelöletlen kulcsokkal, rozsdás lakatokkal meg mi nem boldogultunk.

Ez a "szennyes ügy" önmagában tán nem is tűnik oly eget rengetőnek, pedig nagyon is az. Egy tanács-rendszerbeli zárványként itt ragadt, tehetetlenségébe száz szállal belegabalyo- dott, munkáját ellátni képtelen szervezetről van ugyanis szó, melynek elégtelen működése következtében házak százai válnak a teljes leamortizálódás martalékaivá, mely a közegész- ségügyi kataklizma mellett az épített állag teljes leamortizálódásáig s az élet- és lakhatási állapotok végső leromlásáig vezet.

Ezeket a szabotázzsal felérő cselekményeket már nemegyszer dokumentáltuk az illetékesek felé – így pl. tavaly a ház önkormányzati képviselőjének is – de hogy az ügyek kivizsgálása helyett miket kaptunk a pofánkra, azt itt már el se mesélem. Nem, mert már többször is megírtam, s az orv retorziók kilátásba helyezésén kívül, mást nemigen értem el vele. Az pedig, hogy – rajtam kívül – a házon is elverjék a port, már nemcsak nekem, de a lakótársaknak is igencsak b@ssza a csőrét.

Budaházy Gusztáv

P.s.: Itt pedig olvasható a polgi tegnap este átvett válasza a zügyben. Egyedül "Az irtás elvégzéséhez szükséges, hogy a tulajdonos az irtást végző szakember lakásba történő bejutását biztosítsa" polgármesteri álláspontra hívjam föl a figyelmet. Ami önmagában ugyan elég logikusan hangzik, de vizsgáljuk csak meg egy kicsit közelebbről a polgár- mesteri álláspontot! Csak nem arra céloz a kerület felelős vezetője, hogy a ráruházott, állami tulajdonban lévő bérházakban nem tud megszervezni egy, az előírásoknak meg- felelő irtási akciót?

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr8814506098

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

koszorumagdolna 2018.12.22. 00:36:13

Nos, nem kevesebbet állítunk, mint azt, hogy a vagyonkezelő - a patkányirtásra vonatkozó szigorú előírásokat figyelmen kívül hagyva - azzal, hogy az udvaron szanaszét dobált, méreggel teli dobozokat hagyott maga után, súlyos veszélynek tette ki elsősorban a gyerekeket, de a felnőttek s a háziállatok biztonsága is veszélyben foroghatott így.

Én, személy szerint, fölhívtam az irtószert forgalmazó cég képviselőjét is, aki megerősítette azt a vélelmemet, hogy a szabad ég alatt hagyott dobozok - lévén, hogy a bennük lévő mérget a csapadék vagy más vízhozzáférés kioldhatja - komoly veszélyt jelenthetnek emberre, állatra és növényre egyaránt. Hozzá kell tennem ehhez, hogy a vagyonkezelő szervekkel való kommunikáció - bármit is állít az ezt a közmeghallgatáson letagadó Bozsik István Péter - az egyszerű lakó számára lehetetlen, s intézkedéseikről lényegében minket nem értesítenek, s azok teljesítéséről sem szóban, sem írásban nem adnak számot.

A dobozokat ezért én összeszedtem, s az általunk egyetlen hozzáférési helyre, egy alagsori helyiségbe zártam be, - ahová mellesleg, szintén befolyik az esővíz néha. De hosszan sorolhatnám itt azokat az épített állagban keletkezett különféle meghibásodásokat is, amelyeket a vagyonkezelő évek óta figyelmen kívül hagy, de azokat a csak névleg bérbeadott lakásokat is, amelyek üresen állnak, s így amortizálódnak le a teljes lakhatatlanságig.

Megmondaná végre itt valaki - kormánypárti vagy ellenzéki képviselő, vagy bárki, aki a mi adónkból illegeti itt magát és osztja az észt - hogy mi a frász folyik itt évek óta a szemük előtt? Mert az ez ügyben épp ma kapott - harmadik - pogármesteri válaszlevél, mintha tudni se akarna ezekről a dolgokról, s változatlanul azt szajkózza, hogy "az illetékesek majd kivizsgálják az ügyet."

S persze, az első számú illetékes - legalábbis a polgi szerint - nem más, mint a már századjára is bepanaszolt korrupt, lusta és hozzá nem értő vagyonkezelő, aki még - a ház képviselője maga is láthatta ezt tavaly novemberben - a munkálatokról nagy nehezen, utólag összetákolt jegyzőkönyvek meghamisításától se riad vissza. Szerintetek meddig mehet ez még így?
süti beállítások módosítása